Içisleri Bakani Soylu, Kastamonu'nun Bozkurt Ilçesindeki Sel Bölgesinde Konustu Açiklamasi (1)

'Benim gördügüm en agir sel felaketi burasi, Dereli'de karsi karsiya kaldigimiz felaketin 5 misli diyebiliriz' 'Hala bu gece arama kurtarma ekiplerimiz tüm evlerde hem ses yöntemiyle hem de arama tarama yöntemiyle çalismalarina devam ediyorlar' 'Bu arada ihbarlar var, bu ihbarlarla ilgili de çalisiyoruz. En son derenin karsi tarafindan 8 vatandasimizi bir ihbar neticesinde alabilme kabiliyetine sahip olduk yani bu ilçe ikiye bölündü. Yani ilçenin diger tarafiyla bu tarafi arasindaki iletisim, ulasim bu sabah 05.00'e kadar yoktu'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki sel felaketiyle ilgili, "Benim gördügüm en agir sel felaketi burasi, Dereli'de karsi karsiya kaldigimiz felaketin 5 misli diyebiliriz." dedi.

Bakan Soylu, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ile ilçede gerçeklestirilen AFAD Koordinasyon Toplantisi'nin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, afeti yasayan vatandaslara geçmis olsun dileginde bulundu.

Dün aksam Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimatiyla yangin bölgesinden bakanlarla afet bölgelerine intikal ettiklerini belirten Soylu, Bozkurt'taki tabloyu gördügünde etkilendigini dile getirdi.

Bozkurt'taki tabloyu, Giresun'un Dereli ilçesinde yasanan sel felaketiyle kiyasladigini ifade eden Soylu, "Benim gördügüm en agir sel felaketi burasi, Dereli'de karsi karsiya kaldigimiz felaketin 5 misli diyebiliriz. Buranin bir özelligi var, etki alani genis. Ayni zamanda vatandaslarimizin karsi karsiya kaldigi risk yüksek." diye konustu.

Bakan Soylu, Türk Hava Kuvvetleri, jandarma, emniyet, AKUT ve sahil güvenlik ile sivil toplum kuruluslarinin ekiplerinin el birligiyle çalistigini belirterek, yaklasik 850 vatandasin kurtarildigini, önemli bir kurtarma faaliyeti gerçeklestirildigini söyledi.

Kurtarma çalismalarinin detaylarina deginen Soylu, sunlari kaydetti:

"Bu kurtarmalarda hasta, yasli, çocuk var. Aileler, bebekler, hamile var. Bunu ezberleyerek söylüyor degilim, her birini yasadigimiz için söylüyorum. Aksam 20.00'ye kadar yine arama kurtarma çalismalari devam etti. Özellikle burada yani Bozkurt'ta arama, kurtarma çalismalarinda sona geldik diyebilmem mümkün. Hala bu gece arama kurtarma ekiplerimiz tüm evlerde hem ses yöntemiyle hem de arama tarama yöntemiyle çalismalarina devam ediyorlar. Bu arada ihbarlar var, bu ihbarlarla ilgili de çalisiyoruz. En son hemen yolun, derenin karsi tarafindan 8 vatandasimizi bir ihbar neticesinde alabilme kabiliyetine sahip olduk yani bu ilçe ikiye bölündü. Yani ilçenin diger tarafiyla bu tarafi arasindaki iletisim, ulasim bu sabah 05.00'e kadar yoktu. Simdi ulasim da bir köy yolu üzerinden saglanabildi yani iki ayri alanda, iki ayri çalisma gerçeklestiriliyor."

(Sürecek)
Kaynak: AA