Baskan Ensarioglu Açiklamasi 'Beklentilerimizi Karsilayacak Teklif, Enflasyonun Ezemeyecegi Maas Istiyoruz'

Kamu isveren heyetinin verdigi zam teklifi Diyarbakir’da protesto edildi.

Baskan Ensarioglu Açiklamasi 'Beklentilerimizi Karsilayacak Teklif, Enflasyonun Ezemeyecegi Maas Istiyoruz'
Memur-Sen Diyarbakir Il Baskani ve Saglik-Sen Sube Baskani Nurhak Ensarioglu, kamu isveren heyetinin verdigi zam teklifi Diyarbakir’da protesto etmek için üyelerle bir araya geldi. Memur-Sen il binasinda yapilan basin açiklamasinda konusan Baskan Ensarioglu, “Beklentilerimizi karsilayacak teklif, enflasyonun ezemeyecegi maas istiyoruz” dedi.

Kamu görevlileri olarak çözüm bekleyen sorunlarin, enflasyon karisisinda erimis maaslarin en etkili çözüm yeri olarak toplu sözlesme masasini gördüklerini kaydeden Memur-Sen Diyarbakir Il Baskani ve Saglik-Sen Sube Baskani Nurhak Ensarioglu, bu nedenle 4 milyona yakin kamu görevlisi ve 2 milyona yakin memur emeklisinin gözü kulagi toplu sözlesme masasinda oldugunu kaydetti.

Baskan Ensarioglu, “Kamu Isvereninin dün açikladigi teklif maalesef bu büyük kitlenin beklentilerini karsilamaktan uzak bir görüntü sergiliyor. 2022 yili için yüzde 5+6, 2023 yili için yüzde 6+6 maas zammi teklifi memuru yine enflasyona ezdirecek bir tekliftir. Kamu görevlilerinin maaslari enflasyon karsisinda erimektedir. 5. dönem kamu isvereni tarafindan teklif edilen ve hakem tarafindan verilen maas zammi iki yil için 4+4 ve 3+3, 19. ayda gerçeklesen enflasyonun ise yüzde 26 olmasi kamu isvereninin dikkate almasi gereken en açik tablodur. Artik bu yanlis hesaptan dönülmelidir. Öyle görünüyor ki, bu teklif hazirlanirken çarsi pazardaki fiyatlar, yüksek enflasyon, kurdaki yükselis, temel ihtiyaç harcamalarindaki artis, alim gücündeki düsüs gözetilmemistir. Kamu is vereninin sundugu teklif bu gerçekleri dikkate almayan, yetersiz, eksik ve beklentilerimizin altinda bir tekliftir. Biz diyoruz ki memura zammi enflasyon degil kamu isvereni vermelidir. Kamu Isvereninin 3 00, refah payi, sözlesmeli personel ile ilgili takvimlendirilmemis, orani kapsami belirlenmemis soyut teklifini, oran, kapsam, takvim gibi hususlari netlestirerek somutlastirmasini, tüm kamu görevlilerini mutlu edecek, beklentileri karsilayacak bir teklif sunmasini istiyoruz. 3600 ek gösterge konusunda kapsami genisletilmis, bütün kamu görevlilerini mutlu edecek, net takvime baglanmis bir teklif sunulmalidir” dedi.



“Sözlesmeli personel konusunda da teklif somutlastirilmalidir”

Sözlesmeli personelin sorunlarini kökten çözecek kadro eksenli bir yarim milyonu asan sözlesmeli personelin temel beklentisi oldugunu vurgulayan Baskan Ensarioglu, memurun enflasyonla eriyen maasinin telafisi ancak seyyanen zamla, memurun enflasyona ezdirilmemesi hedefi de enflasyon farki vermekle degil ancak refah payiyla mümkün oldugunun altini çizdi. Baskan Ensarioglu, “Kamu isvereninden, yardimci hizmetlerin genel idari hizmetlere geçirilmesi, vergi dilimi, toplu sözlesme ikramiyesinin artirilmasi, görevde yükselme ve unvan degisikligi, bayram ikramiyesi, özel hizmet tazminati, toplu sözlesme ikramiyesinin artirilmasi ve benzeri genele iliskin tekliflerimize de hizmet kollarina iliskin tekliflerimize de karsilik gelecek sekilde titizlikle hazirlanmis teklifleri bekliyoruz. Toplu sözlesme bir oldubittiyle degil zaman baskisi olmadan pazarlikla neticelenmelidir. Bunun için de yeni ve kapsamli bir teklifin hazirlanarak, 5. dönem toplu sözlesmenin zararlarini tazmin edecek, kayiplarimizi giderecek, memuru enflasyona ezdirmeyecek, emegimize yarasir yeni bir teklifin pazarliga imkân taniyacak sekilde Pazartesi gününe kadar sunulmasini istiyoruz. Memur-Sen Diyarbakir Subesi olarak, haklarimizi kazanmak, taleplerimizi kabul ettirmek için her türlü eylem, etkinlik ve program için hazir oldugumuzu ilan ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA