Dünya Ehlibeyt Vakfi Muharrem Ayi Iftari Düzenledi

TBMM Baskani Mustafa Sentop: 'Kerbela'nin acisi, ayristiran degil birlestiren özelliklere vesile olmalidir. Bütün dünya Müslümanlari, ayriliga gayriliga degil birlik ve beraberlige, 'bütün müminler kardestir' düsturuna sarilmaya mecburdur' Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas: 'Kerbela'dan almamiz gereken nice mesajlar ve dersler vardir. Bunlarin en büyügü, birlik, beraberlik ve kardesligi muhafaza etmek, fitneye, ihanete, tefrikaya karsi uyanik olmanin hayati bir gereklilik oldugu gerçegidir' Istanbul Valisi Ali Yerlikaya: 'Bizlere düsen de Müslümanlarin birligi ve dirligi için çalismaktir'

TBMM Baskani Mustafa Sentop, "Kerbela'nin acisi, ayristiran degil birlestiren özelliklere vesile olmalidir. Bütün dünya Müslümanlari, ayriliga gayriliga degil birlik ve beraberlige, 'bütün müminler kardestir' düsturuna sarilmaya mecburdur." dedi.

Dünya Ehlibeyt Vakfi, Bakirköy'deki bir otelde geleneksel Muharrem Ayi iftari düzenledi.

Programa katilan TBMM Baskani Mustafa Sentop, Muharrem ayinin bereket ayi olmasinin yani sira ayni zamanda bir matem ayi oldugunu söyledi.

Muharrem ayinin 10. günü Hazreti Muhammed'in torununun sehit edildigi bir elem günü oldugunu hatirlatan Sentop, bu günün bütün Müslümanlarin "ortak hüznü" oldugunu belirtti.

Sentop, "Kerbela'nin acisi, ayristiran degil birlestiren özelliklere vesile olmalidir. Bütün dünya Müslümanlari, ayriliga gayriliga degil birlik ve beraberlige, 'bütün müminler kardestir' düsturuna sarilmaya mecburdur. Hazreti Hüseyin'i anlamak hakki, hukuku, özgürlügü, adaleti, ahde vefayi anlamak, sözüne sadik kalmanin yoluna bas koymaktir." diye konustu.

Islam Peygamberi Hazreti Muhammed'in toplumda büyük bir güven tesis ettigini hatirlatan Sentop, Peygamberin, zulmü, cehaleti, esitsizligi, köle düzenini yok ettigini belirtti.

- "Kerbela'dan almamiz gereken nice mesajlar ve dersler vardir"

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Muharrem ayinin Müslümanlar için milat, tüm insanlik için tarihi bir dönüm noktasi oldugunu söyledi.

Muharrem ayinin 10'uncu günü vesilesiyle birçok tarihi olayin hatirlandigini dile getiren Erbas, Kerbela olayinin Muharrem ayini bir mateme ve hüzün mevsimine dönüstürdügünü belirterek, söyle devam etti:

"Kerbela'dan almamiz gereken nice mesajlar ve dersler vardir. Bunlarin en büyügü, birlik, beraberlik ve kardesligi muhafaza etmek, fitneye, ihanete, tefrikaya karsi uyanik olmanin hayati bir gereklilik oldugu gerçegidir. Zulüm ve haksizligin hayati kusattigi bir cahiliye döneminde Resul-i Ekrem Efendimiz ve ona tabi olanlar Islam'in evrensel degerlerini yasama ve yasatma adina bir varolus mücadelesi vermislerdir. Hicret ile cahiliye karanligindan uzaklasarak aydinlik bir çagin temellerini atmislardir. Kuskusuz hicreti bu açidan okumak, bugün dünyamizi kusatan her türlü kötülük, afet ve musibetle mücadele konusunda bizlere cesaret, feraset, basiret vekalet saglayacaktir. Yasadigimiz zorluklarin üstesinden gelebilmek, inanç, azim ve kararliligimizi pekistirecek, sorunlarimizin çözümü noktasinda önemli ufuklar açacaktir."

- "Bizlere düsen Müslümanlarin birligi ve dirligi için çalismaktir"

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kerbela'da Hazreti Hüseyin ve Ehli Beyt'in önce susuzluga mahkum edildiklerini ardindan da sehit edildiklerini ifade etti.

Vali Yerlikaya, "O hadisenin üzerinden 1341 yil geçse de o aci hafiflemedi. Hazreti Hüseyin ve Ehli Beyt, Müslümanlarin birligi ve dirligi için susuzluga direndiler, sehit oldular. Bizlere düsen de Müslümanlarin birligi ve dirligi için çalismaktir. Bizler bu cennet vatanimizda birlik ve beraberlik için çalisiyoruz." diye konustu.

Programa, Dünya Ehlibeyt Vakfi Baskani Fermani Altun, Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Korepiskopos Yusuf Sag ile çok sayida davetli katildi.
Kaynak: AA