Yüz Binlerce Liralik Saatleri Çöpe Gitmekten Kurtariyor

Bursali saat ustasi, altin ve gümüs saatleri tamir ederek yeniden kullanilir hale getiriyor.

Yüz Binlerce Liralik Saatleri Çöpe Gitmekten Kurtariyor
Babasindan ögrendigi saat tamirciligi meslegini devam ettiren Akif Nizam (59), çirak bulamadigi için bu isi tek basina devam ettiriyor. Vatandaslar, maddî ve manevî degeri olan bozuk saatlerini tamir ettirerek yeniden kullaniyor. Bursa’da saat tamirciligi yapan Akif Nizam, degeri yüz binlerce lirayi bulan saatleri titizlikle tamir edip tekrar çalismasini sagliyor. Isini büyük bir ustalikla yaptigi için saatlerini tamir ettirmek isteyenler siraya giriyor. Sadece yurt içinden degil, yurt disindan da saatini tamir ettirmek isteyenler emektar ustanin kapisini çaliyor.

Akif Nizam, 3 metrekarelik dükkaninda her gün onlarca saati tamir edip sahiplerine teslim ediyor. 50 yildir saat tamiri yapan ustanin en büyük sikintisi ise yetistirecek çirak bulamamak. Iyi bir kazanci olan bu meslegi ise gençler ögrenmek istemiyor.

Meslegi babasindan ögrendigini ifade eden Akif Nizam, "9 yasimda babamin yaninda çirak olarak bu ise basladim. Yarim asirdir bozuk saatleri tamir ediyorum. Bana tamir için her çesit saat geliyor. Fiyati düsük saat de geliyor, degeri yüz binlerce lirayi bulan altin saatler de. Ben arizali saatleri tamir edip çöpe gitmekten kurtariyorum. Bu meslekte en büyük sikinti çirak bulamamak. Benim 2 tane oglum var, ikisi de bu meslegi ögrenmek istemedi. Bu zamana kadar 10-15 bin avroluk saatleri tamir ettim. Yurt disindan müsterilerim var. Islerim çok. Yogun günde 50 tane saat tamir ettigim oluyor" dedi.

Kaynak: İHA