Osmangazi Halk Egitimi Merkezinde Sertifika Töreni

Osmangazi Halk Egitimi Merkezinde düzenlenen kurslari basariyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalari törenle verildi.



Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, tekstil alaninda resme, overlok, düz dikis makinesi operatörlügü egitimi alan 24 kursiyer için düzenlenen törende yaptigi konusmada, Bursa’nin bir sanayi ve tekstil sehri oldugunu vurguladi.

Üniversite mezunu oldugunu ve meslek hayatindaki ilk isini, gittigi bilgisayar kursu sertifikasi araciligiyla buldugunu belirten Aktas, "Bu sertifikalari bir kagit parçasi olarak düsünmemek lazim. Aslinda belki de bir gelecek yatiyor bunun içinde." dedi.

Aktas, is arayanlarla çalisan arayan firmalari bulusturma hedefiyle olusturduklari Bursa Istihdam ve Kariyer Ofisi (BIKO) için Osmangazi Halk Egitimi Merkezi kurslarinin önemli bir altyapi saglayabilecegini dile getirerek, "Is arayanlar ile çalisan arayanlari bulusturacak bir mekan bu. Her tür is, bu mühendis, mimar, iktisatçi da olabilir tekstil isçisi veya gastronomi dalinda çalisan bir kisi de olabilir. Oradaki arkadaslarla da görüsecegim. Burasi, BIKO için önemli bir altyapi teskil edebilir." diye konustu.

Osmangazi Halk Egitimi Merkezi Müdürü Mehmet Köse de 2020-2021 egitim ve ögretim yilinda meslek edindirme ve istihdam saglamaya yönelik çalismalari anlatti.

Köse, merkeze bagli 4 binadaki 47 derslik basta olmak üzere BUSMEK, OSMEK ve diger kurumlarin bünyesinde genel ve mesleki teknikteki 43 alanda 1348 kurs açildigini ve 328 bransta 24 bin 741 kisinin bu kurslardan faydalandigini aktardi.

Ayrica Köse, istihdama yönelik meslek edindirme kurslari araciligiyla iki tekstil atölyesinden 72, bir asçilik atölyesinden 24, bir deri eldiven dikimi atölyesinden 45 olmak üzere toplam 141 kursiyerin mesleki belge aldigini ve 63 kursiyerin çesitli isletmelerde kalifiye personel olarak ise yerlestirildigini sözlerine ekledi.

Tören, kursiyerlere belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA