Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu, Bayburt'ta Ziyaretlerde Bulundu Açiklamasi

Süratle örgütleniyoruz, süratle kamuoyu destegini aliyoruz. Insallah iktidarin en güçlü adayi olacagiz”

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, "Süratle örgütleniyoruz, süratle kamuoyu destegini aliyoruz. Insallah iktidarin en güçlü adayi olacagiz.” dedi.

Davutoglu, çesitli ziyaretler için geldigi Bayburt'ta, Aydintepe ilçesi ile Arpali beldesinde esnafi ziyaret etti.

Kent merkezinde partisinin il teskilat binasi önünde, otobüs üzerinden vatandaslara seslenen Davutoglu, hükümetin ekonomi ve tarim politikalarini elestirdi.

Davutoglu, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasi ziyareti ile kent merkezindeki esnaf gezisinin ardindan bir otelde düzenledigi basin toplantisinda, Bayburt'taki ziyaretleri kapsaminda çiftçi ve esnafin sorunlarini dinledigini söyledi.

Bayburtlulari dinlediginde ilk kez yüksek sesle sikayetçi olduklarina sahit oldugunu belirten Davutoglu, "Bu, bütün vatan sathindaki sikayetler kadar önemli ama Bayburtlulari taniyan ve Bayburt’u da derinden seven birisi olarak, Bayburtlular çok zorda kalmasalar sikayet etmezler ben bunu bilirim. Demek ki, durum gerçekten vahim." dedi.

Davutoglu bir gazetecinin "Neden DEVA Partisi ile birlikte hareket etmediniz?" sorusuna su cevabi verdi:

"Birlikte olmak için çok çaba sarf ettim. Gereken her seyi yaptim ama Sayin (Ali) Babacan ve o dönem yaninda bulunan arkadaslari ayri bir sekilde çikacaklarini ifade ettiler. Bu konuda gereken her fedakarligi da yaptim, gerekenleri de söyledim. Dogru bir tavir degildi ayri bir parti olarak çikmak ama tabii 'O da onlarin tercihi' deyince onlara bir sey söylememiz dogru degil. Bizim açimizdan ayri bir parti kurmayi gerektirecek görüs ayriligi yoktu ama onlar için varsa tabii onlarin tercih edecegi bir yol bu. Herkesin bir siyasi parti kurma hakki vardir. Herkesin toplumun önüne çikma hakki vardir. Siyasi partilerin sayisinin artmasi da kötü bir sey degildir. Farkli alternatifler her zaman siyasi rekabeti de siyasete de ivme katar. Siyasi rekabeti hizlandirir. Bunu olumsuz bir sekilde görmemek lazim. Gelecek Partisi... Adini gelecek koyduk biz geçmise degil, gelecege bakmak için. Süratle örgütleniyoruz. Süratle kamuoyu destegini aliyoruz. Insallah iktidarin en güçlü adayi olacagiz."

???????Ziyarette Davutoglu'na, genel baskan yardimcilari Feramuz Üstün ve Selçuk Özdag ile partililer eslik etti.

Kaynak: AA