Salih Özden Açiklamasi 'Kütahya Baris Ve Kardeslik Sehridir'

Belediye Baskan Yardimcisi Salih Özden, Kütahya’nin baris ve kardeslik sehri oldugunu söyledi.

Salih Özden Açiklamasi 'Kütahya Baris Ve Kardeslik Sehridir'
Türkiye Iktisadi ve Ticari Ilimler Talebeleri Staj Komitesi Dernegi (AIESEC) Kütahya Subesi’nin girisimleri ve Kütahya Belediyesi’nin destekleriyle yapilan Gençlik Aniti’nin açilisi yapildi.

Üniversite ögrencileri ve mezunlar için sosyal sorumluluk ve profesyonel staj imkanlari sunan, sirketler ve sivil toplum kuruluslarini farkli ülkelerdeki genç yetenekler ile bulusturan dünyanin en büyük gençlik organizasyonu olan AIESEC Kütahya Subesinin girisimleriyle yapimi tamamlanan Gençlik Aniti, Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri önünde açildi.

Törende konusan AIESEC Kütahya Sube Baskani Sefa Yilmaz, AIESEC’in, dünya barisina katki saglamak amaciyla 1948 yilinda kurulan bir gençlik organizasyonu oldugunu söyledi.

Genç liderlerin potansiyelinin ortaya çikartilarak dünya barisina katki saglayama çalistiklarini belirten Yilmaz, Kütahya Subesi’nin Türkiye’de açilan 19. Sube oldugunu ifade etti.

Yilmaz, “Gençlik anitinin yapim süreci bir yildir sürüyor ve Kütahya Belediyesi bizlere bu konuda ciddi destekler verdi. Emegi geçen herekse tesekkür ediyorum” dedi.



"Barisina katki saglamak isteyen gençlerimizi Türkiye’de misafir ediyoruz"

AIESEC yönetim kurulu üyesi Hikmet Arabaci ise konusmasinda, Gençlik Aniti’nin yapiminin geçen sene Kütahya Belediyesi ile birlikte basladigini belirtti.

Arabaci, “Anitimizin tasarimini heykeltiras Mustafa Kemal Altinsoy yaparken, yapimini Kütahya Belediyesi üstlendi. AIESEC olarak farkli cografyalardan dünya barisina katki saglamak isteyen gençlerimizi Türkiye’de misafir ediyoruz. Bizleri dinleyen ve anitimiza destek veren Belediye Baskanimiz Prof. Dr. Alim Isik’a, Belediye Baskan Yardimcimiz Salih Özden’e ve bu anitin ortaya çikmasinda destek olan herkese tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Anitin tasarimini yapan heykeltiras Mustafa Kemal Altinsoy ise aniti tasarlarken nelerden esinlendigini, nasil bir anit ile gençlerin düsüncelerini yansitabileceginin hikayesini konuklarla paylasti.

Belediye Baskan Yardimcisi Salih Özden, konusmasinda Hikmet Arabaci ve arkadaslarinin belediyeye gelerek AIESEC’ten söz ettiklerinde kendisinin de heyecanlandigini söyledi.

Özden, “Insanlar bir seyler yapinca güzel oluyor ama, gençler yapinca daha güzel oluyor. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etti. Bu açidan baktigimizda yapilan isin elbette burada mütevazi bir anitin açilisini yapacagiz. Bu anitin manasi oldukça derin. Kütahya bir baris ve kardeslik sehri. Bu anit var oldukça dünyanin pek çok ülkesinden gençler burada bulusacaklar ve bu kardesligi pekistirecekler. Sehrimizde bu grubun ve bu anitin olmasindan dolayi gurur duyuyoruz. Anitin yapiminda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA