DEVA Partisi Genel Baskani Babacan, Partisinin Gerze Ilçe Kongresi'ne Katildi Açiklamasi

'Nerede bir hak ihlali, nerede bir zulüm varsa, o haksizliga ve zulme ugrayanlarin yaninda biz olacagiz'.

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, "Nerede bir hak ihlali, nerede bir zulüm varsa, o haksizliga ve zulme ugrayanlarin yaninda biz olacagiz." dedi.

Partisinin Gerze Ilçe Baskanliginin bir otelde gerçeklestirilen 1. Olagan Kongresi'ne katilan Babacan, burada yaptigi konusmada, hukukun olmadigi bir ülkede, ekonomik alanda da gelismisligin saglanamayacagini söyledi.

Meclis kürsülerinden yargi mensuplarina yönelik had bildirilmesine artik "dur" denilmesinin zamaninin geldigini belirten Babacan, DEVA Partisi olarak, haksizliga ve zulme ugrayan her vatandasin yaninda olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

DEVA Partisi Genel Baskani Babacan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Biz haksiz yere özgürlükleri kisitlananlarin hep yanlarinda olduk, olacagiz. Nerede bir hak ihlali, nerede bir zulüm varsa, o haksizliga ve zulme ugrayanlarin yaninda biz olacagiz. Ayni zamanda hak ihlalleri olduguna yönelik kararlarinin altina imza atan cesur, yürekli hakimlerin de yaninda olacagiz. Maalesef Anayasa'nin hükümlerinin her gün ihlal edildigi bir ülkede hukukun üstünlügünden bahsetmek mümkün degil. Hukukun olmadigi bir ülkede de iyiye giden bir ekonomiden söz etmek mümkün degil. Bosa kürek çekmesinler, bosuna ugrasmasinlar. Saglam bir ekonomi ancak saglam bir hukukun temeline oturur."

Babacan, kongrenin ardindan ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA