Çubuk Kaymakami Keles Kurban Bayramina Yönelik Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Ankara'nin Çubuk Kaymakami Adem Keles Kurban Bayrami öncesinde mahalle muhtarlariyla bir araya geldi.



Çubuk Belediyesi Meclis ve Çok Amaçli Toplanti Salonunda gerçeklestirilen toplantiya, Belediye Baskani Baki Demirbas, Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Cengiz Akbayrak, Ilçe Müftüsü Tahsin Yazgan, Ilçe Jandarma Komutani Tegmen Baki Üstüner, Ilçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, Belediye Zabita Müdürü Ünal Ayten, Temizlik Isleri Müdürü Ahmet Karakus, Çubuk Muhtarlar Dernegi Baskani Burhan San ile kurum temsilcileri katildi.

Toplantida konusan Kaymakam Keles, yaklasik 20 bin kurban kesimi yapilan ilçede gerekli tedbirler alinmadiginda büyük çevre kirliliginin yasanacagina isaret ederek, bu yil denetimlerin artirilacagini ve kurallara uymayanlara cezai islem uygulanacagini söyledi.

Kurban Bayraminda tüm muhtarlarin mahallerinde görevlendirilecegini dile getiren Keles, "Kamu görevlileri vasitasiyla kontrol ekipleri kurulacak. Bu ekipler her yerde denetim yapacak. Gelisi güzel yerlerde kesim yapan vatandaslarimizi denetleyecek ve usulüne uygun kesim yapmayan kisilere gerekli cezayi uygulayacaklar. Bu ekip ayrica atiklari bertaraf etmeden çevreye birakan kisilerin tespitine yönelik çalisma da yapacak. Atiklari çevreye rastgele birakanlara ve kurallara uymayanlara ceza kesilecek." dedi.

Belediye Baskani Demirbas da ilçede her geçen yil kurbanlik üretiminin ve satisinin arttigini aktardi.

Çevre kirliligi yasanmamasi için tüm ekiplerle sahada olacaklarini aktaran Demirbas, atiklarin bertaraf edildigi noktalarin artirilacagini ifade etti.

Demirbas, kurallara uyan tüm isletme sahiplerine tesekkür ederek, "Görevimiz kurban kesim tedbirlerini en iyi sekilde uygulamak." diye konustu.

Toplanti sonunda Kaymakam Keles ve Belediye Baskani Demirbas mahalle muhtarlarinin sorun ve taleplerini dinledi.

Kaynak: AA