AK Parti'li Yayman Açiklamasi 'Türkiye'de Son Zamanlarda Kamuoyu Arastirmalari Kirliligi Yasaniyor'

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Baskani, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye'de son zamanlarda müsilaj kirliligi gibi kamuoyu arastirmalari kirliligi yasandigini, önüne gelenin, "Ben kamuoyu arastirma sirketiyim" diyerek, anket açikladigini söyledi.

Yayman, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Atatürk'ün kurdugu partinin basinda olan kisinin "yalan siyaseti" yaptigini savundu.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, sürekli "çamur at izi kalsin" anlayisiyla algi operasyonu yaptigini iddia eden Yayman, bu tavirlari milletin vicdanina havale ettigini aktardi.

Kiliçdaroglu'nun, Katarli ögrencilerin Türkiye'de ücretsiz ve sinavsiz tip fakültelerinde okuyacagina yönelik açiklama yaptigini hatirlatan Yayman, bu yalan haberi yapan siteler özür dilerken, Kiliçdaroglu'nun özür dilemedigini ifade etti.

Yayman, "Türkiye'de son zamanlarda müsilaj kirliligi gibi bir kamuoyu arastirmalari kirliligi yasaniyor. Önüne gelen 'ben kamuoyu arastirma sirketiyim' deyip anketler açikliyor. Biz bu anketleri 2002'den bu yana bütün seçimlerde gördük. 'AK Parti iktidar olamaz, kaybedecek' dediler. Demokrasilerde bu kadar yil iktidarda kalmak her babayigidin harci degil. Hele Kemal Kiliçdaroglu'nun hiç harci degil." ifadelerini kullandi.

Zülfü Livaneli'nin, eski CHP Genel Baskani Deniz Baykal ile ilgili inanilmaz sert sözler söyledigini aktaran Yayman, "Sayin Kiliçdaroglu, seversin sevmezsin, Sayin Baykal'in hukukunu korumak sana düsmez mi? Niye çikip bir söz söylemiyorsun? Çünkü sen yalancisin, yalandan besleniyorsun, gayri millisin, Türkiye düsmanlariyla sürekli is birligi halindesin. Senin bir tek hedefin var, sen Recep Tayyip Erdogan gitsin istiyorsun. Sayin Erdogan, Allah korusun, ölsün istiyorsun, sen açlik krizi olsun, AK Parti iktidarini kaybetsin istiyorsun." diye konustu.

Hatay'in sorunlarina da deginen Yayman, Hatay Büyüksehir Belediye Baskani'nin son 15 yildir tas üstüne bir tas koymadigini, sadece insanlarin duygusunu istismar ederek, siyaset yaptigini savundu.

Kaynak: AA