ABD'de '4 Temmuz Bagimsizlik Günü' Kutlamalarinda 150'Den Fazla Kisi Silahli Siddet Kurbani

ABD’de "4 Temmuz Bagimsizlik Günü" kutlamalarinin yapildigi 3 günlük hafta sonu tatilinde en az 150 kisinin silahli saldiri sonucu hayatini kaybettigi belirtildi.

ABD'de '4 Temmuz Bagimsizlik Günü' Kutlamalarinda 150'Den Fazla Kisi Silahli Siddet Kurbani
Ülke genelinde silahli siddet verilerini toplayan Silahli Siddet Arsivi’ne (Gun Violence Archive) göre, hafta sonu 400’den fazla silahli olay yasandi.

Sadece Illinois eyaletinin Chicago sehrindeki silahli saldirilarda 14 kisi hayatini kaybetti, 67 kisi yaralandi.

Ülke genelinde 3 günlük hafta sonu tatilinde hayatini kaybedenlerin toplami ise 150’den fazla oldu.

- Biden, silahli suçlara yönelik mücadele baslatmisti

ABD Baskani Joe Biden, 24 Haziran’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla ülke genelinde tirmanisa geçen silahli siddet olaylarini azaltmak için "birlik" çagrisi yapmis, silahli suçlarin engellenmesi ve bununla mücadele ile kamu güvenliginin saglanmasina yönelik yeni politikalarini açiklamisti.

Biden, "Amerikali Demokratlar ve Cumhuriyetçiler olarak hükümetin ve demokrasimizin ilk sorumlulugunu yerine getirmek, birbirimizi güvende tutmak için simdi bir araya gelme firsatimiz var. Yeter artik." ifadelerini kullanmisti.

Yerel polislere, sosyal çalisanlara ve avukatlara yönelik fonlarin artirilmasi için birçok yatirim yaptiklarini ve bu politikalarini sürdüreceklerini vurgulayan Biden, Kongreye "yari otomatik silahlarin yasaklanmasina yönelik yasa tasarisini onaylamalari" çagrisinda bulunmustu.

Kaynak: AA