TIKA'nin Destegiyle Sudan'da Kadinlar Için Dikis Ve Mutfak Isleri Merkezi Açildi

Sudan'in baskenti Hartum'da Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) ile yerel Bit Makali Dernegi is birliginde, evsiz ve madde bagimliligindan kurtarilan kadinlarin geçimlerini saglamalarina destek için dikis ve mutfak isleri merkezi açildi.

Açilis törenine, TIKA Hartum Koordinatörü Bilal Özden, Bit Makali Dernegi Baskani Lubna Ali Abdurrahman ve Demiryolu Kurumu Baskani Velid Mahmud katildi.

TIKA Hartum Koordinatörü Özden, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Evsiz ve madde bagimlisi gibi toplumun hassas ve dezavantajli gruplarina karsi irsat, farkindalik, rehabilitasyon ve mesleki egitim gibi faaliyetler yürüten Bit Makali Dernegine tekstil ve yeme-içme malzemeleri temin ettik." dedi.

Dernegin Hartum'un 3 farkli noktasindaki merkezlerinde bulunan bu malzemelerin hem söz konusu gruplarin mesleki egitimlerinde hem de üretimde kullanilacagini belirten Özden, "Buradaki üretimden saglanacak gelir ile dernegin egitim, farkindalik ve rehabilitasyon faaliyetlerinin sürdürülebilirligi saglanacak; projeden faydalanan kisilerin geçimleri de saglanmis olacak." ifadesini kullandi.

Bit Makali Dernegi Baskani Abdurrahman ise toplumdaki olumsuz durumlari ortadan kaldirmak için bölgedeki 15 bin kisiye faydasi olacak bu projeyi gerçeklestirdiklerini söyledi.

"Bu dikis merkezimizden anlastigimiz birkaç anaokulu ve ilkokula okul üniformasi temin edecegiz." diyen Abdurrahman, merkezin hem bölgedeki evsiz hem issiz kadinlara imkan saglayacagini dile getirdi.

Abdurrahman, proje sayesinde birçok evin kurulacagini belirterek, bundan dolayi TIKA'ya tesekkürlerini iletti.

Evsiz kadinlari üretici kilacak projede yöresel yemek kisra, dondurma ve sis kebap üretilip satilacagini söyleyen Abdurrahman, Hartum'un farkli bölgelerinde 2 merkez daha açacaklarini kaydetti.

Kaynak: AA