Mescid-I Aksa'nin Gönüllü Muhafizlarindan Hatice Huveys, Konya'da 'Kudüs Davamiz' Programina Katildi

Mescid-i Aksa'nin gönüllü muhafizlarindan Hatice Huveys, Uluslararasi Kudüs Egitim Kültür ve Arastirma Dernegi (UKEAD), Uluslararasi Hepimiz Meryemiz Platformu ve Konya Sivil Kadin Platformu is birligiyle kentte düzenlenen "Kudüs Davamiz" programina katildi.

Aziziye Kültür Merkezi'nde gerçeklestirilen programda konusan Huveys, özellikle bazi Kudüslü ailelerin birçok zulüm ve baskiyi ayni anda yasamak zorunda kaldigini söyledi.

- "Israil ürünlerini boykot ederseniz, gögsüme gelecek kursunu engellemis olacaksiniz"

Huveys, Kudüs davasinin basariyla sonuçlanabilmesi için Filistin'in birlik halinde hareket etmesi gerektigini dile getirdi.

Bir katilimcinin, Israil ürünlerini kullanmayarak Kudüs davasina fayda saglanip saglanamayacagi sorusuna cevap veren Huveys, "Israil'in ürünlerini, Israil'e destek veren ülkelerin ürünlerini boykot etmeliyiz. Bu bizim elimizdeki büyük bir silah, bu manada bizlere güç vermis olursunuz. Bu mallari boykot ederseniz, gögsüme gelecek kursunu engellemis olacaksiniz." diye konustu.

Türkiye'nin destegini her zaman yanlarinda hissettiklerini belirten Huveys, sözlerini söyle sürdürdü:

"Özellikle Türk Devleti ve halkinin, Kudüs davasina olan hassasiyetinin farkindayiz. Ciddi manada, sizlerin yaptiklari bizlere ulasiyor. Sizlerin yapmis oldugu bu fedakarlik, davayi savunma sekliniz takdire sayan. Lakin biz biliyoruz ki sizler yaptiklarinizdan daha çogunu yapabilecek güce sahipsiniz. Kudüs davasinda verdiginiz destegin daha fazlasini vereceginize inaniyoruz."

Huveys'in konusmalarini tercüme eden Uluslararasi Hepimiz Meryemiz Platformu Türkiye Baskani Aysegül Bayici da Huveys'in türlü zulümlere ugradigina ve gerçek bir mücadele içinde olduguna dikkati çekti.

Kaynak: AA