Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Kadin Çiftçilere Yumurta Tavugu Desteginde Bulundu

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Islahiye ve Nurdagi ilçesinde 1100 kadin çiftçiye 16 bin 500 yumurta tavugu dagitti.

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Islahiye ve Nurdagi ilçelerinde kadin çiftçilerle bulustu.

Baskan Sahin, törende yaptigi konusmada, 9 ilçede kadin çiftçilere atak-s yumurta tavugu dagittiklarini belirterek, verilen destegin ev ekonomisine büyük katki saglayacagini söyledi.

Bölgenin kaderini degistirmek için yola çiktiklarini aktaran Sahin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in kendilerine olan talimati dogrultusunda çalisarak milletin derdiyle dertlendiklerini ifade etti.

Sahin, yeni dönemde artik hangi bölgenin neye ihtiyaci varsa ona göre çalisacaklarini belirterek, "Simdi sirada yeni hedeflerimiz var. Bizim çok hizli bir sekilde Dogu Akdeniz'e açilmamiz lazim. Amanos Tüneli'ni yapmamiz, daglari delmemiz lazim. Ask ile çalisirsak bu daglarin hepsi delinecek. O yüzden bu isi basarmak için de güçlü isbirligi lazim." dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Samil Tayyar ise Kovid-19 sürecinde gidanin ne kadar stratejik bir ürün oldugunu gördüklerini söyledi.

Türkiye'nin güçlü bir alt yapisinin bulunduguna dikkati çeken Tayyar, "Gida en az IHA, SIHA kadar, ATAK helikopteri kadar önümüzdeki dönem en stratejik bir ürün haline geldi. Önümüzdeki dönemin en önemli çatisma alanlarindan birisi yine tarimsal alanda yasanacak. Uluslararasi tüm engellemelere ragmen kisitlamalara ragmen Türkiye her seye ragmen üretmeye devam etti. Bugün Avrupa Birliginin gida ihtiyacinin yüzde 23'ü Türkiye tarafindan karsilaniyor. 2021 yili bizim için tahribati giderme yili olacak. Önümüzdeki yil da kosma dönemi olacak. Bunu hep birlikte el birligiyle yapacagiz." diye konustu.

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Tasdogan ise hizmete devam edeceklerini belirterek, "Sizden ricamiz yalanlara inanmayin. Bu aralar piyasada o kadar yalan söyleyen var ki, biz yalanla degil hizmetle anilmak istiyoruz." dedi.

Islahiye Belediye Baskani Kemal Vural'in konusmasinin ardindan Baskan Sahin, kadin çiftçilere tavuklari dagitti.

Kaynak: AA