Yanan Ormanlara Festivale Gelenlerin Sayisi Kadar Fidan Destegi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde düzenlenen Elbistan Festivali’nin besinci gününde Irmak Arici sahne aldi. Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, ülkenin degisik yerlerinde yanan ormanlar için festivale katilan kisi sayisinca fidan desteginde bulunacaklarini duyurdu.

Yanan Ormanlara Festivale Gelenlerin Sayisi Kadar Fidan Destegi
Elbistan Belediyesi’nin düzenledigi Elbistan Festivali, basta Elbistanlilar olmak üzere gurbetçiler ve çevre il ile ilçelerden gelenleri bulusturmaya devam ediyor. Geride kalan dört günde unutulmaz anlar yasayan izleyiciler, bu kez de genç sanatçi Irmak Arici’yi dinlemek için Pinarbasi mesire alanina akin etti. Pandeminin basinda sosyal medya üzerinden verdigi konserle bilinen Arici, sahnede adeta yerinde duramadi. Genç izleyicileri birbirinden hareketli sarkilarla costuran Irmak Arici, sevilen parçalarini pes pese seslendirdi.

Konser basinda Arici’ya çiçek takdim etmek için sahneye çikan Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, ülkenin birçok yerinde orman yangini çiktigini hatirlatti.

Baskan Gürbüz, “Irmak Arici’yi görmekten çok mutluyuz. Arici, Türkiye’de bir ilki yaparak pandemide Elbistanlilar için sosyal medyada canli konser verdi. Biz Irmak Arici’yi çok sevdik. Ülkemizde çok sayida orman yangini var. Canlarimiz yakiliyor, ormanlarimiz yakiliyor. Biz de bu duruma duyarsiz kalamayiz. Etkinlige katilimin en fazla oldugu günü baz alarak buradaki her bir kisi için bir fidan dikecegiz. Kampanyalar baslattik. UID, Kizilay ve TEMA ile beraber kampanya baslattik. Ormanlar bizim için çok degerli. Elbistan’da yapilan bu etkinlige gölge düsürmeye hiç kimsenin hakki yok. Elbistan, ormanlarimizi yasatmak için üzerine düsen yapan bir sehir olacak. Konserimizdeki her bir kisi için fidan dikmeyi ben taahhüt ediyorum” ifadelerini kullandi.

Irmak Arici da, Baskan Gürbüz’ün baslattigi bu kampanyaya destek olmalarini istedi. Arici, sevilen sarkilarini seslendirdigi konserinde birçok ezgiyi de seyircilerle birlikte söyledi.

Kaynak: İHA