Diyarbakir Ögretmenevinde Covid-19 Asi Uygulama Noktasi Kuruldu

Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, ögretmenevindeki Covid-19 asi uygulama noktasini ziyaret etti.

Diyarbakir Ögretmenevinde Covid-19 Asi Uygulama Noktasi Kuruldu
Burada saglik çalisanlarindan bilgi alan Vali Münir Karaloglu, asi uygulama noktasini ziyaretinde, Türkiye’de ciddi bir asi seferberligi baslatildigini, Saglik Bakanligi ile saglik çalisanlarinin, çok kisa sürede 18 yas üzerindeki nüfusun tamaminin asilanmasi konusunda büyük çabasi oldugunu söyledi.

Kentte de 1 milyon 121 bin vatandasi asilamayi hedeflediklerini bildiren Karaloglu, "Maalesef Diyarbakir’da toplam asilanmasi gereken nüfusta su an yüzde 32’deyiz. Bunu mutlaka yukariya çekmemiz lazim" dedi.



“Ögretmenlerimizin sagligi bizim için çok degerli”

Bu sayinin mutlaka yukari çekilmesi gerektigini belirten Karaloglu, "Asi problemini çözmeden Covid-19 ile mücadeleyi tam yapabilme sansimiz yok. Bunu dünya gördü. Ögretmenler Türkiye’de en erken grupta yer aliyordu. Diyarbakir’da asilama oranina baktigimizda ögretmenlerde de yüzde 32’deyiz. Milli Egitim Müdürlügümüz ve sendikalarin is birligiyle ögretmen ve egitim camiamiz, kentteki asilama kampanyasina bugün destek veriyor. Ögretmenlerimizin sagligi bizim için çok degerli. Ögretmenlerimizin bu ise destek vererek topluma rehber olmasi çok önemli" diye konustu.



“Asi konusunda herkesin hassas davranmasi lazim”

Diyarbakirlilarin kendilerinden, saglikçilardan duymadiklari bilgilere inanmalari konusunda uyaran Karaloglu, “Her gün bir yakinimizi salgin dolayisiyla kaybediyoruz. Bunun sakasi yok. Dünya asiya ulasmak için mücadele verirken, ülkemizde 18 yasin üzerindeki vatandaslarin tamamini asilayacak gücümüz var. Bu ülkemiz için büyük bir zenginlik ve imkandir. Bunu mutlaka toplum için faydaya dönüstürmemiz lazim. Her vatandasi randevusuz asi yapabiliyoruz. Saglik çalisanlarimizin fedakarca çalismasina destek vermesini arzu ediyoruz. Hep birlikte bu mücadeleyi kazanacagiz. Toplumun bir kesiminin hassasiyet göstermesi yetmiyor. Hep birlikte hassasiyet göstererek birbirimizi koruyalim. Yoksa asi olmayanlar hastaliga yakalanacak. Bu sekilde bu süreci kiramayiz. Onun için asi konusunda herkesin hassas davranmasi gerekir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA