Güngören'de Balkonunda Çatlaklar Olan Bina Tedbir Amaciyla Bosaltildi

Güngören’de balkonunda çatlaklar bulunan bina tedbir amaciyla bosaltildi. Bazi bina sakinleri otellere yerlestirildi.

Güngören'de Balkonunda Çatlaklar Olan Bina Tedbir Amaciyla Bosaltildi


Olay, bugün Güngören Maresal Çakmak Mahallesi Orhan Caddesi’nde bulunan 5 katli binada yasandi. Zaman içinde bina balkonunda ve çesitli yerlerinde çatlaklar olustu ve balkon demir destek ile güçlendirildi. Güçlendirilme çalismasi yapilan balkonun bulundugu bina sikayet üzerine gelen Güngören Belediye ekipleri tarafindan incelenerek bosaltilma karari verildi.

Binanin saglamligina iliskin yapilacak testlerinin ardindan apartmanin durumuyla ilgili kesin karar verilecek. Binanin bosaltilmasi çevrede tedirginlige yol açarken, bina sakinleri otellere yerlestirildi.

Bina sakinlerinden Necip Inci, “Binamizda hiçbir sikinti yok. Binanin müteahhitti de amcam. Nasil yapildigini da kendim çok iyi biliyorum. Arkada balkonda hafif bir çatlama var. Kolonlarda kirislerde hiçbir sikinti yok. Orasi 20 senedir öyle. Belediye binaya bosaltma karari aldi. Yarin mühendisler bir ölçüm falan yapacak. Onun sonucuna göre bir karar verecek. Su an itibariyle binamiz bosaltildi. Daire sahipleri otellere yerlestirilecek. Ben 30 senedir burada oturuyorum. Çatlaklar tugla ve siva çatlaklari” dedi.

Kaynak: İHA