Avustralya'da Kovid-19'A Yakalanan Iki Kisi Daha Hayatini Kaybetti

Avustralya’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantinin en fazla etkili oldugu Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde iki kisinin daha hayatini kaybetmesiyle ülkede salginda ölenlerin sayisi 918’e yükseldi.

NSW Eyalet Basbakani Gladys Berejiklian, eyaletin baskenti Sydney’de düzenledigi basin toplantisinda, günlük vaka sayilari ve Kovid-19 kaynakli can kayiplariyla ilgili açiklamada bulundu.

Tam kapanmanin uygulandigi eyaletteki test sonuçlarina göre 141 kisinin daha Kovid-19’a yakalandigini duyuran Basbakan Berejiklian, son 24 saatte iki kadinin hayatini kaybettigini açikladi.

Ölenlerden birinin önceden mevcut bir hastaliginin bulunmadigini ve 30’lu yaslarda oldugunu belirten Berejiklian, yasamini yitiren diger kadinin 70’li yaslarda oldugunu söyledi.

Öte yandan Sydney’de Kovid-19’un yayilmasini önlemek için 30 Temmuz’a kadar yürürlükteki tam kapanmanin kaldirilmasi amaciyla dün gösteri düzenleyen ve yer yer polisle çatisan binlerce göstericiden 57’sinin gözaltina alindigi açiklandi.

NSW Polisinden yapilan açiklamaya göre, gözaltina alinan göstericilerden ikisinin polis atlarina kötü muamelede bulunmakla, digerlerinin de izinsiz gösteriye katilarak halk sagligini tehlikeye atmakla suçlandigi belirtildi.

Ülkede Kovid-19’un ilk kaydedildigi 25 Ocak 2020’den bu yana virüse yakalanan 33 bin 89 Avustralyalidan 918’i hayatini kaybetti.

1983 aktif vakadan 35’i yogun bakimda olmak üzere 176 kisinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.

Kaynak: AA