23. Feslikan Yagli Güresleri'nin Baspehlivani Ali Gürbüz Oldu

Antalya'da bu yil 23'üncüsü gerçeklestirilen Feslikan Yagli Güresleri'nde baspehlivanligi Ali Gürbüz kazandi.

Konyaalti Belediyesi tarafindan geleneksel olarak düzenlenen güresler, Feslikan Yaylasi'nda yapildi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini tedbirlerinin uygulandigi güreslerde, tribünlerin üçte biri oraninda seyirci sahaya alindi. Vatandaslar, HES kodu sorgusunun ardindan alana giris yapti.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan er meydanina çikan güresçiler, dev Türk bayragiyla seyircileri selamladi.

Organizasyona 71'i baspehlivan, bin güresçi katildi.

- Finalde Ali Gürbüz ile Ismail Koç karsilasti

Baspehlivanlik mücadelesinde yari finalde Ali Gürbüz, Hasan Cengiz ile Ismail Koç da Cengizhan Simsek ile eslesti. Rakiplerini yenen Ali Gürbüz ile Ismail Koç finalde karsi karsiya geldi. Tarihi Kirkpinar Güresleri'nde de finalde mücadele eden ikilinin karsilasmasi, izleyenleri heyecanlandirdi.

8 dakikalik mücadelenin ardindan Ali Gürbüz, baspehlivan oldu. Gürbüz'e altin kemerini Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen takti. Ikincilik kürsüne Ismail Koç, üçüncülük kürsüsüne ise Hasan Cengiz ve Cengizhan Simsek çikti.

Feslikan Yagli Güresleri'nde güres agaligi ihalesi de çekismeli geçti. Konyaalti Belediye Baskani Esen, ihaleyi 307 bin liradan açti. 2016 yilindan beri Feslikan'da güres agaligini yapan is adami Mustafa Koç, ihaleyi alabilmek için Yeni Antalya Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Baskani Arif Afsin ile yaristi.

Güres agaligini 457 bin liralik teklifle kazanan Koç'a agalik kemerini Semih Esen takti.

Kaynak: AA