ABD'deki Kovid-19 Salgininda Ülkenin 'Bir Baska Dönüm Noktasi'ndan Geçtigi Belirtildi

NEW YORK – ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Direktörü Rochelle Walensky, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda hala mücadelenin bitmedigini, ülkede etkisini gösteren Delta varyantina karsi bir baska dönüm noktasindan geçtikleri uyarisinda bulundu.

Beyaz Saray’da düzenlenen basin toplantisinda Walensky, "Salginda vakalarin tekrar artmasi ve hastanelerin bazi bölgelerde tam kapasitelerine ulasmasiyla bir baska dönüm noktasindayiz." diye konustu

Walensky, Kovid-19 virüsünün Delta varyantinin, asilama orani düsük bölgelerde hizla yayildigina, yeni vakalarin yaklasik yüzde 83’ünde virüsün bu türünün görüldügüne isaret etti.

"Lütfen, Delta varyantini ciddiye alin ve asinizi yaptirin." ifadesini kullanan Walensky, Kovid-19 asilarinin virüse karsi hala en etkin korunma yöntemi oldugunu vurguladi.

Kovid-19 asilama istatistiklerini takip eden CDC’ye göre, ABD'de 187 milyon 216 binden fazla kisiye ilk doz, 162 milyon 174 binin üzerinde kisiye ikinci doz Kovid-19 asisi yapildi.

Günlük Kovid-19 verilerini derleyen Johns Hopkins Üniversitesine göre, ülkede vaka sayisi 34 milyon 254 bini, Kovid-19 nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi ise 610 bini asti.

Kaynak: AA