Osmangazi Kurban Bayrami'nin Ikinci Gününe Hazir

Osmangazi Belediyesi, Kurban Bayrami dolayisiyla kesim alani olarak düzenledigi noktalarda günün 24 saati temizlik çalismasi yürütüyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden temizlik çalismalari ile kesim yerleri bayramin ikinci günü için hazir hale getirildi.

Osmangazi Kurban Bayrami'nin Ikinci Gününe Hazir
Osmangazi Belediyesi, vatandaslarin kurbanlarini hijyenik ortamda kesmelerini saglamak adina ilçe genelinde bulunan 19 kapali ve açik pazar alanini kurban kesim yeri olarak düzenledi.

Bayram öncesi dezenfeksiyonu yapilan bu noktalarda vatandaslar gönül rahatligi ile kurbanini keserken, Osmangazi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri de, çevre kirliligini önlemek ve çirkin görüntülere meydan vermemek adina günün her saatinde özverili bir çalisma yürüttü. Gün içerisinde kesim noktalarini sik sik temizleyen belediye ekipleri, vatandaslarin kurbanlarini kesmesinin ardindan temizlik çalismalarini gece geç saatlere kadar sürdürdü. Kötü kokularin önlenmesi için kurban kesim yerleri özel bir karisim ile yikanirken, hasere olusumunun önüne geçmek adina da ilaçlamalar yapildi.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, kurban ibadeti yerine getirilirken kimsenin zarar görmemesi ve bayramin en güzel sekilde geçmesi adina belediye olarak kesintisiz hizmet verdiklerini söyledi.

Özellikle kötü görüntü ve kokularin olusumunu engellemek için çevre temizligi konusunda yogun bir çalisma yürüttüklerini belirten Baskan Dündar, “Kurban Bayrami süresince 81 çöp kamyonu, 11 kamyon, 11 tanker, 7 süpürge araci, 2 sicak buharli yikama aracinin yani sira, 63 zabita, 16 motorize zabita ekibi, 2 veteriner hekim olmak üzere toplam 980 personel ile bayram boyunca 7/24 hizmet vermekteyiz. Ekiplerimiz, bayramin ilk gününden itibaren kesim alanlarinda kurban atiklarini toplayip yerleri yikadi. Yürütülen koordineli çalisma ile vatandaslarimiz bayramini huzur içinde geçiriyor” dedi.

Kaynak: İHA