Van'da Cami Ve Mezarliklarda Asi Standi Kuruldu

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Hem hasta sayimiz, hem de günlük vaka sayimiz açisindan son bir yilin en kötü dönemini yasiyoruz, bu süreci en iyi atlatmanin en iyi yolu artik asi olmaktir" dedi.

Van'da Cami Ve Mezarliklarda Asi Standi Kuruldu
Kurban Bayraminda vatandaslarin en çok ugradigi Norsin Camii, Hazreti Ömer Camii, Ulu Camii, Boyalar Cami, Türkmenoglu Camii, Tusba Cami-i Kebir, Akköprü Mezarligi ve Garipler Mezarliginda asi standi kuruldu.

“Asi oranimiz yüzde 50 civarina ulasti”

Korona virüs bulas riskine karsi tüm vatandaslarin biran önce asi olmasi gerektigini söyleyen Vali Bilmez, “Insallah Bayramimiz bayram tadinda geçer. Yaklasik 2 yildir pandemi ile tüm dünya mesgul olmak zorunda kaldi. Son bir yildir, genelde vaka sayisi ve hasta sayisinda durumumuz çok iyiydi ama maalesef suan hem hasta sayimiz, hem de günlük vaka sayimiz son bir yilin en kötü dönemini yasiyoruz, bu süreci en iyi atlatmanin en iyi yolu artik asi olmaktir. Bugün de hemen hemen bütün camilerimiz ve mezarliklarimizda saglik ekiplerimiz 2 yildir fedakârca çalistigi gibi bu günde sahadalar, insanlarimizi asi olmaya davet ediyorlar. Insanlarimizin randevusuz asi standina giderek asi olabilme imkani var. Asi oranimiz daha yeni yüzde 50 civarina ulasti, bunu kisa bir sürede yüzde 70 ile 80’e çikarmamiz lazim ki, esnafimiz, vatandasimiz normal hayatina devam edebilsin, okullarimiz zamaninda açila bilsin ve 2 yildir çocuklarina bile sarilamayan saglik emekçilerimizin hayatlari normale dönebilsin. Kurban Bayrami vesilesiyle tüm hemserilerimizden mutlaka asi olmalarini, gezgin asi ekiplerimizin oldugunu, her hangi bir mahallede veya bir sitede saglik müdürlügünü arayip asi ekibini binaya istedigi takdirde ekiplerimiz binaya gidip asi uygulamasini yapabiliyor. Vatandaslarimizdan biraz gayret, biraz kendilerini zorlayip çevresinde ki insanlari da asi etmeleri konusunda ikna etmelerini bekliyorum. Van halkina da bu anlamda tesekkür ediyorum, ha gayret diyoruz bu hastaligi hep birlikte yenecegiz. Bu bayram süresince de maske, mesafe ve temizlik konusunda da azami gayret gösterelim” diye konustu.



“Hasta sayilarini azaltmamiz için asilanmamiz lazim”

Van Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Dr. Ögretim Üyesi Kamil Yavuzer ise “Van ili olarak hastanelerimizde doluluk orani yüksek seyretmekte. Vaka sayilarini düsürmek için önce kaynaga inmemiz gerekiyor. Hasta sayilarini azaltmamiz için asilanmamiz lazim. Vatandaslarimizin rahat bir sekilde asilanmasi için saglik müdürlügümüz bünyesinde bizde hastane olarak destek vererek toplamda Van ilinde 13 hastanemiz olarak 8 bölgede asi standi açmis bulunmaktayiz. Bayram namazina müteakip birkaç vatandasimizi asilama imkânimiz oldu. Bu sayilarimiz gittikçe artacaktir. Ricamiz Bayramlarda aile büyüklerinden baslayarak gençlere dogru asilanma oranini arttirmak. Buralardaki stantlarimizdan birinde aile büyüklerimizden biri asi olursa devaminda onlari gören gençler de asi olacaktir. Asilanmayi arttirirsak bu hastaliktan, bu beladan kurtulacagiz diye ümit ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA