Bulgaristan'in Baskenti Sofya'da Kurban Bayrami Namazi Kovid-19 Nedeniyle Açik Havada Kilindi

Bulgaristan Müslümanlari Diyaneti Basmüftülügünün karariyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle bu yil da Kurban Bayrami namazi açik havada eda edildi.

Basmüftülük yetkilileri, baskent Sofya’da yasayan yaklasik 80 bin Müslümanin hizmetine yeterli olmayan "Bana Basi" adli tek bir caminin bulundugunu animsatarak mekan yetersizligi ve Kovid-19 salgini nedeniyle namazi kentin Lokomotiv Stadyumu'nda kildirdi.

Basmüftü Yardimcisi Ahmed Hasanov, namaza gelen Müslümanlari Kovid-19'a karsi sosyal mesafeye dikkat etmeye çagirdi.

Bulgaristan Müslümanlari Basmüftüsü Mustafa Alis Haci de yayinladigi görsel tebrik mesajinda, kurban kesmenin önemini anlatarak "Bu kutsal günde cinsiyeti, dini, kökeni ne olursa olsun, tüm insanlar bayramlasmayi, sevinmeyi hak ediyor. Bundan dolayi çevremizdeki insanlari mümkün oldugu kadar mutlu etmeye çalisalim.” dedi.

Lokomotiv Stadyumu'nda kilinan namaza Sofya’da yasayan 2 bini askin Müslüman katildi.

- Bulgaristan Cumhurbaskani Radev’in tebrik mesaji

Bulgaristan Müslümanlarinin Kurban Bayrami'ni kutlayan Cumhurbaskani Rumen Radev de ülkedeki Müslümanlara “saglik, mutluluk, samimi anlayis ve basarilarla dolu günler” diledi.

Cumhurbaskanligi Basin Merkezinden yayimlanan yazili açiklamada Radev'in, "Halkimiz tüm Bulgarlar arasinda ve Bulgaristan sevgisine dayali karsilikli anlayis içinde kriz ve farkliliklarin üstesinden gelinecek sekilde inanilmaz bir irade ve güç göstermistir. Bulgaristan halkinin ahlaki gücü ve bilgeligi ülkemizin birlik ve beraberlik onur ve refahi için enerji vermeye devam edecektir." ifadeleri yer aldi.

Kaynak: AA