Hayvan Pazarini Pandemi Vurdu, Esnafin Yüzü Gülmedi

Pandemi gölgesinde geçen Kurban Bayrami, Sakarya’da kurbanlik satan esnafin yüzünü güldürmedi.

Hayvan Pazarini Pandemi Vurdu, Esnafin Yüzü Gülmedi
Dünyayi etkisi altina alan korona virüs salgini insanlarin hayatlarinda olumsuz etkiler birakmaya devam ediyor. Bu dogrultuda pandemi gölgesinde geçen Kurban Bayrami’nda kurbanlik saticilari bu bayram umduklarini bulamadi. Kaynarca ilçesinde 7 dönüm üzerine kurulan hayvan pazarinda esnaf, satmayi planladigi kurbanliklari alana günler öncesinden getirerek müsterilerini bekledi. Siki pazarliklarin geçtigi ve her çesit hayvanin bulundugu pazara alicilar çok ilgi göstermedi. Pazarda, koçlarin fiyatlari 3 bin ile 3 buçuk bin lira arasinda degisirken, koyunlar ise 2 bin lira arasi alici buldu. Büyükbas hayvanlarda ise dana 26 bin ile 27 bin arasinda degisiklik gösterirken, saticilar hayvanlari zararina satisa çikardiklari halde bir kisminin ellerinde kaldigini söyledi.



Soran çok, alan hiç yok

Kurban Bayrami’nda umdugunu bulamayan hayvan saticisi Mahmut Akyol, “Bugün 4 kisilik hayvan 8 bin lira 2’ser bin lira oluyor koç tercih edecegine düve tercihtesin daha iyi. Geçen sene daha iyiydi ama bu sene hiç verim yok” dedi.

Kurbanliklarin fiyatlarini soranlarin çok oldugunu belirten Seçkin Koca, “Kurbanlik keçilerimizi getirdik satisa biri 112 kilogram ve 3 buçuk bin lira digerleri ise 80’er kilogram 2 bin 800 liradan satisa sunduk. Talep konusunda ise soran çok ama icraat daha göremedik” diye konustu.

Yaklasik 4 adet hayvan sattigini belirten Mehmet Çelik ise, “Pazara koç getirdik ve suana kadar satilan 3 tane 4 tane alici yok, para yok. Kurbanliklar bin 500 ile 2 bin arasi bekliyoruz. Soran çok alan hiç yok. Millette parada yok kesemiyorlar bir seneden beri bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA