Atatürk Üniversitesi 2021 Yili Ögrenci Kontenjanlari Belli Oldu

Atatürk Üniversitesi 2021 yili Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarina göre ögrenci alacak ön lisans ve lisans programlarina ait kontenjanlar belli oldu.

Atatürk Üniversitesi 2021 Yili Ögrenci Kontenjanlari Belli Oldu
Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan yayimlanan 2021 Yili YKS Yüksekögretim Programlari ve Kontenjanlari Kilavuzuna göre 2021-2022 egitim ögretim döneminde Atatürk Üniversitesi örgün ve açikögretim programlarina toplam 58 bin 782 kontenjan verildi.

Lisans egitiminde örgün ögretime 138 bölüm için toplam 7 bin 841 kontenjan hakki verilirken, Açikögretim için 13 programa 18 bin 360 kontenjan ayrildi. Ön Lisans için ise 89 örgün programa 4 bin 847, Açikögretim için 29 programa 35 bin 575 kontenjan hakki tanindi. Buna göre 269 programa ayrilan toplam kontenjan sayisi 58 bin 782 oldu.

Yeni dönemde bu sayiya yabanci uyruklu ögrenci kontenjani, dikey geçis kontenjani ile enstitülere alinacak yüksek lisans ve doktora ögrenci kontenjanlari da dâhil edildiginde 2021-2022 egitim döneminde Atatürk Üniversitesinin Örgün egitimde 15 bini, Açikögretim de ise 50 bin ögrenci sayisini geçmesi bekleniyor.

Rektör Çomakli: “Yeni Ögrencilerimizin de Katilimiyla Ülkemizin Kalkinmasina Katki Saglamaya Devam Edecegiz”

Konu ile ilgili degerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, 2018 yilinda starti verilen Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesinin bugün itibariyle basarisini kanitladigini söyledi.

Tercih sürecinin baslamasi ve ek yerlestirmelerin de tamamlanmasi ile 15 bin ögrenci barajini asacaklarina inandigini aktaran Rektör Çomakli, Yeni YÖK vizyonu dogrultusunda atilan adimlarin Atatürk Üniversitesinin basarisini her geçen dönem yukari tasidigini ifade ederek “Üniversitemiz, ülkemizin en fazla ögrenci alan yüksekögretim kurumlarinin basinda geliyor. Yeni vizyonu ile ciddi bir büyüme gerçeklestiren üniversitemiz, asil görevi olan bilimsel arastirma faaliyetlerinde de derinlesmenin ve nitelikli bir egitim seviyesine ulasmanin gerekliliklerini yerine getirmeye devam ediyor. Yürüttügümüz bilimsel çalismalari ile ulusal ve uluslararasi alanda taninirligini artiran üniversitemiz, yeni ögrencilerimizin de katilimiyla bilgi üretmeye, üniversite-sehir bütünlügünü sürdürmeye, bütün paydas kurum ve kuruluslar ile is birligi gerçeklestirerek ülkemizin kalkinmasina katki saglamaya devam edecektir. Bu vesileyle tercih yapacak üniversite adaylarini, Atatürk Üniversiteli olmanin ayricalikli dünyasina katilmaya davet ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA