Kosova'nin Deçan Kentinde Yaklasik 1500 Kisi Zehirlendi

Sehir genelinde acil durum ilan edildi.

Kosova'nin batisindaki Deçan kentinde yaklasik 1500 kisinin henüz bilinmeyen bir nedenle zehirlenmesinin ardindan sehir genelinde acil durum ilan edildi.

Deçan Belediye Baskani Bashkim Ramosaj, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, yaklasik 1500 vatandasin henüz bilinmeyen nedenlerden dolayi zehirlendigini ve tibbi yardim talep ettigini belirtti.

Ramosaj, yasalar çerçevesinde sehir genelinde acil durum ilan ettiklerini bildirdi.

Alinan kararla belediyeye "zehirlenmeden sonra meydana gelen bu acil durumu yönetmeye hazirlikli olma" zorunlulugu getirildi.

Deçan Belediyesi Aile Hekimligi Merkezi Müdürü Selmon Berisha, düzenledigi basin toplantisinda, hastalarin yüzde 99'unun saglik hizmetlerini Deçan'da aldigini, az sayida vatandasin da komsu sehir Ipek'e sevk edildigini söyledi.

Berisha, zehirlenen vatandaslarin saglik durumlarinin iyi oldugunu belirtti.

Öte yandan, Kosova medyasinda 2 kisinin zehirlenme nedeniyle öldügü ifade edildi ancak Kosova Saglik Bakani Arben Vitia, bu ölümlerin zehirlenmeyle iliskili olmadigini açikladi.

Deçan'a bagli 6 köyün sakinlerinin son günlerde içme suyundan zehirlendiklerine yönelik süpheler bulunuyordu.

Kosova Ulusal Halk Sagligi Enstitüsü Müdürü Naser Ramadani, köylerden alinan su örneklerini analiz ettiklerini ve su zehirlenmesine rastlamadiklarini kaydetti.

Ramadani, durumla ilgili detayli arastirmalari yapacaklarini ve bilgilendirmede bulunacaklarini ifade etti.
Kaynak: AA