Israil, Yilbasindan Bu Yana Kudüs'te 62 Bina Yikti

Filistin yönetimine bagli Kudüs Isleri Bakani Fadi el-Hedmi, Israil'in, yilbasindan bu yana Kudüs'te 62 binayi yiktigini açikladi.

Filistin resmi ajansi WAFA'nin haberine göre, Bakan Hedmi, Ürdün'ün Filistin Büyükelçisi Muhammed Ebu Vendi'yi Ramallah'taki makaminda kabul etti.

Kabul sirasinda açiklamalarda bulunan Hedmi, Seyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinli ailelerin evlerinden zorla tahliye tehdidinin hala devam ettigini, Batn el-Heva Mahallesi'nde 86 ailenin tahliye tehlikesiyle karsi karsiya oldugunu, Dogu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki Bustan semtinde ise 100 evin yikimla tehdit edildigini söyledi.

Filistinlilerin evlerinin yikilmasi yönünde tehlikeli tirmanis, evleri tahliye etme planlari, tutuklamalar ve sehirde yeni gerçekleri empoze etme girisimleri olduguna dikkati çeken Hedmi, Israil'in, yilbasindan bu yana Kudüs'te 62 binayi yiktigini söyledi.

Hedmi, Israil'in Mescid-i Aksa'ya baskinlari, oradaki nöbetçileri ve namaz kilanlari tahliye etme emirleri, kazilara devam etmesi, restorasyon çalismalarini engellemesi gibi Mescid-i Aksa'daki ihlallerinin tirmanmasinin tehlikeli boyutlarda oldugunu aktardi.

Büyükelçi Ebu Vendi de ülkesinin, kutsal sehrin kimligini, Hristiyan ve Müslümanlara ait kutsalliklari savunmaya devam ettigini ve Israil'in sehrin karakterini ve kimligini degistirmeye yönelik tüm uygulamalarini reddettigini söyledi.

Israil yönetimi, uzun zamandir Seyh Cerrah ve Batn el-Heva mahallelerinde çok sayida Filistinli aileyi evlerinden zorla çikarip buralara Yahudi yerlesimcileri yerlestirme plani yapiyor.

Kaynak: AA