Van'da Köyler Arasi Futbol Turnuvasi Basladi

Van'in Ipekyolu Belediyesince düzenlenen "Köyler Arasi Futbol Ligi" turnuvasi basladi.

Ipekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlügü tarafindan organize edilen ve 22 takimin katildigi turnuvanin ilk maçlari yapildi.

Bostaniçi Semt Sahasi'nda oynanan açilis müsabakalarinda Baklatepe-Yalinagaç karsilasmasi 4-1, Asagi Gölalan-Kevenli karsilasmasi da 5-2 sonuçlandi.

Ipekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Celal Günes, gazetecilere yaptigi açiklamada, ilçede spor kültürünü hakim kilmak ve sporu tabana yaymak istediklerini söyledi.

Organizasyonun düzenlenmesinde Kaymakam ve Belediye Baskanvekili Sinan Aslan'in büyük katkisinin oldugunu belirten Günes, sunlari kaydetti:

"Spora erisimde dezavantajli olan köylerimizde takimlar olusturduk ve köyler arasi futbol ligimizi kurduk. Kirsal mahallelerde yasayan vatandaslarimiz bir araya gelerek hem spor yapiyor hem de sosyallesme imkani buluyor. Maçlarin dostluk ve kardeslik havasi içinde geçmesini temenni ediyoruz. Tüm masraflar belediyemiz tarafindan karsilaniyor. Ligimiz 12-15, 16-18 ile 19 yas ve üstü gruplari kapsiyor. Müsabakalarin ardindan ilk 3 takimimiza çesitli ödüller verilecek. Lige katilan tüm takimlarin forma, sort, tuzluk ve krampondan olusan spor malzemelerini sosyal belediyecilik geregi biz karsiladik."

Kaynak: AA