Rus Turistlerin Caretta Carettaya Eziyeti Cezasiz Kalmadi

Antalya’da yumurtlamak için sahile gelen caretta carettaya eziyet eden ve asiri derecede alkollü olduklari belirlenen Rus turistlere idari para cezasi uygulandi. Rus turistin, sosyal medyada yaptigi paylasim sonrasi gördügü tepkinin ardindan sosyal medya hesabindan paylasimini silerek apar topar ülkesine döndügü belirlendi.

Rus Turistlerin Caretta Carettaya Eziyeti Cezasiz Kalmadi
Manavgat ilçesine bagli Side mahallesinde 5 yildizli otellerin bulundugu sahilde alkollü oldugu belirlenen 1 turistin yumurta birakmak için sahile gelen caretta carettaya yaptigi eziyeti gösteren resimleri sosyal medyada paylasmasi kisa adi DEKAFOK olan Deniz Kaplumbagalari Akdeniz Foklari Kum Zambaklari Koruma ve Yasatma Dernegi Baskani Seher Akyol’u harekete geçirdi. Akyol’un Kumköy Jandarma Karakoluna giderek suç duyurusunda bulunmasinin ardindan, Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Kumköy Karakolu, Dogal Hayati Koruma ve Manavgat Belediyesi Zabita ekipleri harekete geçti. Olayin gerçeklestigi sahile giden ekipler, carettaya eziyet eden turistin kaldigi oteli belirledikten sonra otel yetkililerinden turist hakkinda bilgi aldi. Kimligi belirlenen Rus Turistin sosyal medyadaki paylasiminin ardindan gördügü tepki nedeniyle apar topar otelden ayrilip ülkesine döndügü belirlendi. Rus turist hakkinda korumaya alinmis ve soyu tükenmekte olan hayvanlara eziyet yapilmak suçundan kimlik bilgileriyle giyabinda idari para cezasi uygulandi.

DEKAFOK Baskani Seher Akyol, ”Yasanan elem verici olayda failler kisa sürede tespit edildi. Otel yetkililerimiz de bu konuda oldukça duyarli davrandilar ve her türlü destegi verdiler. Manavgat Belediyesi Zabitalari, Jandarma Kolluk Kuvvetleri ve Doga Koruma olarak hep birlikte buradayiz. Bu carettanin basina gelenlerin bir daha gelmemesi. Toplumumuzun, ziyaretçilerimizin ve misafirlerimizin bilinçlenmesi dilegiyle herkese ayri ayri tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA