ABD Ile Fransa Savunma Bakanlari, Özel Harekat Konusunda Is Birligi Anlasmasi Imzaladi

ABD Savunma Bakani Lloyd Austin ile Fransa Savunma Bakani Florence Parly, ABD Savunma Bakanliginda (Pentagon) bir araya gelerek ABD-Fransa Özel Harekat Alaninda Is Birligini Artima Yol Haritasi'ni imzaladi.

Görüsme sonrasinda Pentagon'dan yapilan yazili açiklamada, "Savunma Bakani Lloyd Austin, hükümetlerimiz ve ordularimiz arasindaki derin is birligini yinelemek üzere bugün Pentagon'da Fransa Savunma Bakani Florence Parly ile bir araya geldi." ifadelerine yer verildi.

Açiklamada, görüsmede Orta Dogu ve Afrika'da iki ülke arasindaki is birliginin de ele alindigi belirtilerek "Bakan Austin, Ulusal Savunma Stratejisi de dahil olmak üzere, gözden geçirilen stratejik konularda Fransa ve diger NATO müttefikleri ile istisarelere devam etmeyi taahhüt etti." ifadesi kullanildi.

Bakan Parly'in ABD Baskani Joe Biden'in katildigi son NATO zirvelerine dikkat çekerek, ABD'nin NATO müttefikleri ve AB ortaklariyla yeniden canlanan angajmani için takdirlerini ilettigi kaydedilen açiklamada, "Bakan Austin ve Bakan Parly, görüsmelerini ABD-Fransa Özel Harekat Alaninda Is Birligini Artirma Yol Haritasi'nin imza töreniyle sonlandirdigi ifade edildi.

Kaynak: AA