Zlombol 2021 Klasik Araç Rallisi Burhaniye'de Final Yapti

Polonya’dan baslayarak her yil dünyanin farkli ülkesine seyahat eden “Zlombol Rallisi” bu sene Türkiye’nin Burhaniye ilçesinde final yapti.

Zlombol 2021 Klasik Araç Rallisi Burhaniye'de Final Yapti
Türkiye’nin Burhaniye ilçesi, Dünyaca ünlü Zlombol Rallisinin finaline ev sahipligi yapiyor. Polonya merkezli olan ve yetimhanede yasayan çocuklar için yardim amaçli yapilan organizasyonda ortalama 200 klasik araçla birlikte 500’e yakin Zlombol üyesi, Burhaniye’de 3 günlük kamp için bir araya geldi.

Özel klasik araçlarina aldiklari reklam gelirleriyle yetimhanelere yardim yapan Zlombol üyeleri her sene bir ülkeyi ziyaret ediyor. Geçen sene Burhaniye’de bin 500 araçla yapilmasi planlanan fakat pandemiden dolayi ertelenen organizasyon, bu sene virüsün etkisiyle yaklasik 200 araç katilimiyla yapildi.

Dogu bloku üretimi özel araçlariyla Polonya Katowice sehrinden yola çikarak, Burhaniye Ören plajinda toplanan Zlombol üyelerini, Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler ve organizasyon ortaklari karsiladi.

Ortalama 200 adet araçla 500’e yakin kisinin katildigi organizasyonda ev sahibi olarak konusan Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, Zlombol etkinliginin önemine deginerek, “Sizlerin, yetimhanede yasayan çocuklarimiz için yaptiginiz bu organizasyon dünya çapinda bir öneme sahip. Çocuklar, Dünya’nin neresinde yasiyor olurlarsa olsun hepsi bizim gelecegimiz, bizim degerlerimiz. Sizlerde, onlarin aileleri olmussunuz ve onlarin yasamlarini iyi yönde degistirmek için bir araya gelmissiniz. Sizleri kutluyoruz. Bu kadar kutsal bir etkinlige, sizler sayesinde bir sekilde biz de dahil olabildik. Bunun mutlulugunu yasadigimizi sahsim ve tüm Burhaniyeli vatandaslarimiz adina belirtmek isterim” dedi.

Baskan Deveciler konusmasinin devaminda, “Burada, güzel vakit geçirebilmeniz için hazirliklar yaptik. Burhaniye’mizin en güzeli Ören plajimiz, serin denizimiz ve dünyada Alp’lerden sonra oksijeni en bol ve temiz olan havamizla sizleri misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Sizlerle tanismak ve bu iyilik hareketine ortak olmaktan dolayi çok memnunuz” seklinde konustu.

Yapilan konusma sonrasi Baskan Deveciler Zlomboll’un organizatörleri Marcin ve Martya Tetzlaff’a, Altin Kamp isletmecisi Filiz Altin ve Burhaniye Turizm Dernegi Baskani Sükrü Baykal’a tesekkür ederek plaket ve hediyelerini takdim etti.

Organizasyon daha sonra Halk Oyunlari ve Ritim gösterilerinin akabinde tüm gün boyu DJ Performansiyla eglendi. Kampçilar için Burhaniye Belediyesi tarafindan sunulan ikram diger aktivitelerle 3 gün boyunca deniz ve kumsal esliginde eglenecek.

Zlomboll organizasyon üyeleri Burhaniye’de yapacaklari 3 günlük kamp sonrasinda 2 Temmuz’da Polonya’ya geri dönmek için marsa basacak.
Kaynak: İHA