Teknopark Istanbul, Yerli Ve Milli Teknolojileri Mobil Dünya Kongresi'nde Dünyaya Tanitiyor

ITO Baskani ve Teknopark Istanbul Yönetim Kurulu Baskan Vekili Sekib Avdagiç: 'ITO olarak ülkemizin milli teknoloji gelistirme kapasitesine inaniyoruz. Bu kapsamda fuarda agirladigimiz sirketlerimizin teknoloji alanindaki yetkinligini dünyaya tanitmak bizleri mutlu etti'

Istanbul Ticaret Odasi'nin (ITO) davetiyle Ispanya'nin Barselona sehrinde düzenlenen ve mobil endüstri alaninda dünyanin en büyük fuarlarindan biri olan Mobil Dünya Kongresi'ne (Mobile World Congress-MWC) katilan Teknopark Istanbul sirketleri, yerli ve milli teknolojileri dünyaya tanitiyor.

Teknopark Istanbul açiklamasina göre, Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu Baskani Ömer Abdullah Karagözoglu, Barselona Baskonsolosu Selen Evcit, Barselona Ticaret Atasesi Elif Berrak Tasyürek ve Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal'in ziyaret ettigi Türkiye pavilyonunda Teknopark Istanbul'da faaliyet gösteren CTech Bilisim, Andasis, Scalar Vision ve Tea Networks yer aldi. Heyet, fuara katilim saglayan sirketlerle görüserek sektörün önemi ve inovatif çalismalari hakkinda fikir alisverisinde bulundu.

Dünyanin en prestijli mobil endüstri fuarlarindan MWC, bu yil "Baglantinin Gücü" odaginda düzenleniyor. Dünya devleri ve büyümekte olan bütün girisimciler için önemli bir bulusma ortami saglayan mobil iletisim fuarinda yeni teknolojiler, gelecegi sekillendiren yenilikçi ürünler, hizmetler ve büyük fikirler sergileniyor.

Fuara katilim saglayan Teknopark Istanbul sirketlerinden CTech Bilisim; haberlesme, siber güvenlik ve modelleme-simülasyon teknolojilerinde faaliyet gösteriyor. Andasis Elektronik, askeri ve endüstriyel standartlarda, elektronik cihaz tasarimi ve üretimi alanlarinda çalismalar yapiyor. Scalar Vision, bilgisayar tabanli 3D yazilim ve donanim teknolojileri gelistirerek 3 boyut teknolojilerini hayatin her alanina tasimayi amaçliyor. Tea Network ise yapay zeka ve makine ögrenmesi teknolojilerini kablosuz aglara getirme misyonuyla kurulmus yenilikçi bir Ar-Ge sirketi olarak çalismalarini sürdürüyor.

- "Sirketlerimizin teknoloji alanindaki yetkinligini dünyaya tanitmak bizleri mutlu etti"

Açiklamada görüslerine yer verilen ITO Baskani ve Teknopark Istanbul Yönetim Kurulu Baskan Vekili Sekib Avdagiç, MWC'de Türkiye pavilyonunda birbirinden degerli Türk sirketlerini agirlamaktan mutluluk duyduklarini belirterek, "ITO olarak ülkemizin milli teknoloji gelistirme kapasitesine inaniyoruz. Bu kapsamda fuarda agirladigimiz sirketlerimizin teknoloji alanindaki yetkinligini dünyaya tanitmak bizleri mutlu etti. Fuarin temasiyla örtüsen teknoloji ve çözümler gelistiren Teknopark Istanbul sirketleri, MWC'de göz doldurdu. Teknopark Istanbul, milli teknolojilerimizin daha da gelistirilmesi için sirketlerimiz ve girisimcilerimiz için önemli firsatlar olusturdugunu bir kez daha gösterdi." ifadelerini kullandi.

Teknopark Istanbul Genel Müdürü Bilal Topçu da Teknopark Istanbul olarak ev sahipligi yaptiklari sirketler ve yerli teknolojilerle dünyanin en prestijli mobil endüstri fuari olan MWC 2021'de yer almaktan büyük mutluluk duyduklarini aktararak, "ITO ve ITO Yönetim Kurulu Baskani Sayin Sekib Avdagiç'e yerli ve milli teknolojilerimizin böyle bir fuarda sergilenmesine katkilarindan dolayi tesekkürlerimi sunuyorum. Sirketlerimiz MWC fuari vesilesiyle dünyanin dört bir yanindan gelen ziyaretçilere yerli ve milli teknolojilerle gelistirilmis ürünlerini sergileme firsati buluyor. Teknopark Istanbul olarak uluslararasi alanda ülkemizi prestijli organizasyonlarda temsil etmeye gayret ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA