Kartal'da Saldirdigi Çocugun Yaralanmasina Neden Olan Pitbull Cinsi Köpegin Sahipleri Serbest Birakildi

Kartal'da pitbull cinsi köpegin saldirdigi çocugun yaralanmasina iliskin gözaltina alinan köpegin sahibi 2 kisi, adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Gümüspinar Mahallesi'nde sokakta oynayan 10 yasindaki çocugun pitbull cinsi köpegin saldirisina ugrayarak yaralanmasina iliskin gözaltina alinan köpegin sahipleri F.A. ve H.A'nin emniyetteki islemleri tamamlandi.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayi'na getirilen 2 süpheli, nöbetçi savciliga çikarildi.

Savcilik, ifadesini aldigi 2 süpheliyi, "taksirle bir kisinin yaralanmasina neden olma" suçundan adli kontrol altina alinmalari talebiyle nöbetçi hakimlige sevk etti.

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi, süpheliler F.A. ve H.A'nin "yurt disina çikis yasagi" ve "imza atma" sartini içeren adli kontrol tedbirleri kapsaminda serbest birakilmasina karar verdi.

Süphelilerden H.A'nin emniyetteki ifadesinde, köpeginin pitbull cinsi olmadigini savunarak, "Su ana kadar mahalledeki tüm çocuklarla her gün oyun oynayan bir köpekti. Herhangi bir insana saldirisi olmamisti. Yasakli irk ve saldirgan olmamasindan dolayi agizlik kullanmamaktaydim. Olayin yasandigi gün bir anda komsumun çocugunun sol ayagini isirdi. Böyle bir olay yasandigi için üzgünüm." seklinde beyanda bulundugu ögrenildi.

- Olay

Kartal'da 28 Haziran'da Gümüspinar Mahallesi'nde sokakta oyun oynayan 10 yasindaki çocuk, sahibinin tasmasini elinde tuttugu pitbull cinsi köpegin saldirisina ugramis, köpegin sahibi ve çevredekilerin müdahalesiyle ayrilan köpek sokaktan uzaklastirilmisti.

Hastaneye kaldirilan çocuk tedavi altina alinirken, polis ekiplerince yapilan çalismalarda köpegin sahibi oldugu tespit edilen F.A. ve H.A, Kartal'da gözaltina alinmisti.

Geçici hayvan barinagina teslim edilen köpegin sahiplerine 5199 Hayvanlari Koruma Kanunu 14-L maddesine istinaden toplam 10 bin 434 lira idari para cezasi uygulanmisti.

Kaynak: AA