ABD'nin Moskova Büyükelçisi Sullivan Açiklamasi 'Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Ryabkov Ile Olumlu Bir Görüsme Yaptik'

ABD’nin görevine geri dönen Moskova Büyükelçisi John Sullivan, Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Sergey Ryabkov ile olumlu bir görüsme gerçeklestirdigini söyledi.

ABD ve Rusya arasinda yasanan gerilimin ardindan Moskova’daki görevine dönen ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan, Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Sergey Ryabkov ile bir araya geldi. Sullivan görüsmeye iliskin yaptigi açiklamada, Ryabkov ile olumlu bir görüsme gerçeklestirdigini ve daha fazla isbirligi yapma konusunda anlastiklarini söyledi.



Rusya Disisleri Bakanligi’nda yapilan görüsmenin yaklasik 90 dakika sürdügü belirtildi. John Sullivan, Moskova’ya döndükten sonra yaptigi açiklamada, iki ülkenin stratejik istikrar konulu ilk tur müzakereler üzerinde çalistigini ifade etmisti.

ABD Baskani Joe Biden, mart ayinda ABD medyasina verdigi röportajda, muhabirin “Putin’in katil oldugunu mu düsünüyorsunuz?” sorusuna yanit olarak “Evet, öyle düsünüyorum” demisti. Biden ayrica, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in ABD Baskanlik seçimlerine müdahale etmesinin "bedelini ödeyecegini" söylemisti. Biden’in açiklamalarinin ardindan Rusya’nin Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov ve sonrasinda ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan istisareler için ülkelerine geri çagrilmisti. Rusya Devlet Baskani Putin ve ABD Baskani Biden, 16 Haziran’da Cenevre’de düzenlenen zirvede büyükelçilerin görevlerine dönmesi konusunda anlasmaya varmisti.
Kaynak: İHA