UNICEF Iyi Niyet Elçilerinden G7 Zirvesi Öncesi Kovid-19 Asisi Bagisi Çagrisi

Ingiliz futbolcu David Beckham, Amerikali sarkicilar Billie Eilish, Katy Perry, oyuncu Orlando Bloom'un da aralarinda oldugu 28 UNICEF iyi niyet elçisi, G7 ülkelerinden Kovid19 asi tedariklerinin yüzde 20'sini yoksul ülkelere bagislamasini istedi.

Birlesmis Milletler, Çocuklara Yardim Fonu'nun (UNICEF) aralarinda dünyaca ünlü futbolcu, sanatçi ve oyuncularin oldugu iyi niyet elçileri, G7 Liderler Zirvesi öncesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asi tedariklerinin en az yüzde 20'sinin yoksul ülkelere bagislanmasi çagrisinda bulundu.

Ingiliz futbolcu David Beckham, Amerikali sarkicilar Billie Eilish, Katy Perry, Angélique Kidjo, oyuncular Orlando Bloom, Whoopi Goldberg ve Liam Neeson da aralarinda oldugu 28 UNICEF iyi niyet elçisi 11-13 Haziran G7 Zirvesi öncesi yayimladiklari açik mektupta bu ülkelerin liderlerinden yoksul ülkelere Kovid-19 ile mücadelede destek istedi.

UNICEF iyi niyet elçileri, Ingiltere'deki zirve öncesi G7 ülkelerinden virüsün daha fazla yayilma riskini engellemek için Kovid-19 asi tedariklerinin en az yüzde 20'sini yoksul ülkelere bagislamalari çagrisi yapti.

Açik mektupta, ''Dünya bir buçuk yildir Kovid-19 salginiyla mücadele ediyor ama virüs birçok ülkede hala yayilmaya devam ediyor ve bizi yeniden en basa götürme riski olan yeni varyantlar ortaya çikiyor. Bu da daha fazla okulun kapanmasi, saglik hizmetlerinde kesinti, daha büyük ekonomik sorunlar, ailelerin ve çocuklarin geleceginin tehlikede oldugu anlamina geliyor.'' ifadesine yer verildi.

Dünya Saglik Örgütünün küresel asi programi COVAX'in 190 milyon doz asi eksiginin bulunduguna dikkat çekilen mektupta, G7 ülkelerinin bu açigi asilarinin bir kismini bagislayarak kapatabilecegi ifade edildi.

Kaynak: AA