Konyaalti'nda Kisin Meralara Ekilen Otlar, Yazin Hayvanlara Besin Oluyor

Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, küçük ve büyükbas hayvanlar için kisin meralara ektikleri yonca, korunga, kilçiksiz brom, otlak ve domuz ayrigi ile hayvanlarin zengin otlarla beslendigini söyledi.

Konyaalti'nda Kisin Meralara Ekilen Otlar, Yazin Hayvanlara Besin Oluyor


Il Tarim ve Orman Müdürlügü isbirligiyle projeler yürüten Konyaalti Belediyesi, ücretsiz parazit ilaçlama çalismalarini sürdürüyor. Iki yil önce baslayan asi hibe destegini de sürdüren Konyaalti, ilçede hayvanciligin gelismesine katki sunmak için üreticilerle isbirligi yapiyor. Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, ilçede yaklasik 25 bin küçükbas hayvan varligi oldugunu söyledi.

Üretime dayali ekonomi modelini desteklediklerini belirten Esen, belediyenin bu bakis açisiyla üreticileri destekledigini kaydetti.



“Hayvanciligi destekliyoruz”

Yaylalarda devam eden hayvancilik için iki senedir ciddi yatirimlar yaptiklarini açiklayan Baskan Esen, üreticilere geçen yil 50 adet otomatik yemlik dagittiklarini kaydetti.

Yaylalarda hayvanlara gölgede kalmasi için belirli noktalara gölgelikler yaptiklarini dile getiren Esen, hayvanlarin su ihtiyacinin karsilanmasi için hayvan içme suyu yalagi insa ettiklerini söyledi.

Il Tarim ve Orman Müdürlügü isbirligiyle Kasim ayinda, yaylalardaki meralara yonca, korunga, kilçiksiz brom, otlak ve domuz ayrigi ektiklerini belirten Esen, tohumlari 9 bin kilogram gübre ile beslediklerini aktardi. Üreticilerin Haziran ayi itibariyle yaylalara tasindigini aktaran Esen, hayvanlarin bu zengin otlarla beslendigini söyledi.



“Hayvanlar için su yalaklari”

Yaylaya göç eden üretici Eren Dal, belediyenin kisin yaptigi ekimin faydasini simdi gördüklerini söyledi.

Dal, “Belediyemiz hayvanlar için gölgelik yapti. Belediyenin yaptigi çesmeler ile hayvanlar serin serin suyunu içiyor. Bu yil belediyemiz yonca, korunga gibi ot tohumu atip gübresini verdi. Hava kurak gitmesinden dolayi hepsi çikmasa da hayvanlarimiza yetecek kadar çikti. Belediye yayla yollarini düzenli onariyor, belediyenin hizmetlerinden memnunuz” diye konustu.



“Yemlikler tasarruf sagliyor”

Doyran Mahallesi’nin yaylalarinda hayvancilik yapan Lütfiye Güven ise belediyenin dagittigi otomatik yemliklerden çok memnun oldugunu söyledi.

Güven, “Yavrular, dökmeden, israf etmeden rahatça yiyorlar. Bir tane yem bile dökülmüyor Bir çuval yem döküyoruz, hepsi doyuyor. Masallah yavrularimiz çok güzel oldu. Hayvanlar, eski yemliklerin içine girip yemi batiriyorlardi. Batti mi yemin faydasi olmaz. Simdi yeni yemliklerde çok rahat yiyorlar. Yemlikler, bizim isimizi kolaylastirdi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA