Hakkari'de 80 Kisi 'Okumanin Yasi Yoktur' Diyerek Lise Egitimini Tamamladi

'Mesleki Egitim Merkezi Diploma Telafi Programi'ndan yararlanan yaslari 3060 arasinda degisen ögrenciler, kep atarak mezuniyetlerini kutladi.

Hakkari'de, "Mesleki Egitim Merkezi Diploma Telafi Programi" kapsaminda telafi egitimlerine katilarak lise egitimini tamamlayan yaslari 30 ila 60 arasinda degisen ögrenciler için mezuniyet programi düzenlendi.

Milli Egitim Bakanligi Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü bünyesinde ustalik ve kalfalik belgesine sahip kisilere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Mesleki Egitim Merkezince egitim verildi.

Çesitli nedenlerden dolayi egitimini yarida birakan ustalik ve kalfalik belgesine sahip, yaslari 30 ile 60 arasinda degisen 80 kisi, programa katilarak Türk Dili ve Edebiyati, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, tarih, inkilap tarihi ve seçmeli olan Hz. Muhammed'in hayati derslerini gördü.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle çevrim içi verilen 36 haftalik egitimi basariyla tamamlayan ögrenciler için merkezin bahçesinde mezuniyet programi düzenlendi.

Törende konusan TOBB Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Abdullah Karatas, programa yogun ilgi gösterildigini söyledi.

Ögretmenlerin yil boyunca siki bir program yürüttügünü ve ögrencilerin de dersleri aksatmamaya özen gösterdigini belirten Karatas, "Okulumuz, bu programda ilk mezunlarini vermenin, ögrencilerimiz de emeklerinin karsiligini alabilmenin hakli gururunu yasiyor. Ögrenmenin yasinin olmadigini güzel sekilde gösterdiniz ve sizden sonra gelenlere de örnek oldunuz. Emegi geçen tüm ögretmen arkadaslarima tesekkür ediyorum. Ögrencilerimize de diplomalarinin hayirli olmasini diliyorum." diye konustu.

Ögrencilerden 43 yasindaki Kevser Erman ise programin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek, mezun olmanin mutlulugunu yasadigini dile getirdi.

"Okumanin yasi yoktur" diyerek derslere katildiklarini ifade eden Erman, "Çok heyecanli ve mutluyum. Yillar sonra okumanin heyecanini, kep atmanin mutlulugunu yasamak çok güzel bir duygu. El sanatlari bölümünden mezun oldum. Bu yastan sonra bunlari yasamak güzeldi." dedi.

6 çocuk annesi 55 yasindaki Sükriye Yasar da çocuklarindan birinin edebiyat, birinin matematik ögretmeni, digerinin de hemsire oldugunu anlatti.

Esi ve çocuklarindan bu süreçte büyük destek gördügünü belirten Yasar, sunlari kaydetti:

"Çocuklarim 'Anne simdiye kadar biz okuduk, simdi sira sende. Okumanin yasi yoktur' dediler. Ögretmenlerimiz çok samimi, çok iyi insanlar. Yillarca kalemi elime almadim. Bu ani yasadigim için çok mutluyum. Önceden ben çocuklarimi okula gönderirken bu kez onlar bana yardimci oldu. Eski günleri hatirladik."

Törende cübbe giyen ögrenciler, diplomalarini aldiktan sonra kep atarak mezuniyetlerini kutladi.
Kaynak: AA