Türk Savas Sanatlari Çarsamba'da Anlatildi

Çarsamba Belediyesi tarafindan Yesilirmak Dogal Yasam Parki’nda “Tarihi Türk Savas Sanatlari Tanitim Programi” gerçeklestirildi.

Türk Savas Sanatlari Çarsamba'da Anlatildi
Çarsamba ilçesinde Türk savas sanatlarinda önemli bir yere sahip geleneksel okçuluk kültürünün tarihi ve ok kullanimi hakkinda bilgilerin aktarildigi etkinlige Çarsamba Ilçe Kaymakami Doç. Dr. Sükrü Yildirim, Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, Samsun Büyüksehir Belediyesi Meclisi Baskan Vekili Nihat Soguk, Çarsamba Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarsamba Muhtarlar Dernegi Baskani Yusuf Özkan, mülki ve idari amirler, mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Çarsamba Belediyesi tarafindan düzenlenen ve Savunma Sanatlari Ustasi Emin Boztepe, TRT Belgesel Sanatlari Program Sunucu Nehar Eren, Geleneksel Türk Okçulugu Egitmeni Mehmet Fatih Tan, Dogal Yasam Gezgini Cemil Ceylan ve Savunma Sanatlari Egitmeni Mehmet Caner Tatlici’nin kendi alanlarinda yaptiklari sunumlar sonrasinda ok atisi yapildi. Farkli metot ve ok çesitlerinin aktarildigi programda okçuluk kültürünün tarihinde önemli noktalar programa katilim saglayanlarla paylasildi.

Çarsamba Ilçe Kaymakami Doç. Dr. Sükrü Yildirim, Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, Samsun Büyüksehir Belediyesi Meclisi Baskan Vekili Nihat Soguk ve Çarsamba Muhtarlar Dernegi Baskani Yusuf Özkan’in da ok atisi yaptigi etkinlikte renkli anlar yasandi.

Etkinlik sonunda açiklamalarda bulunan Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, “Ata sporumuzu gençlerimize ve çocuklarimiza sevdirerek okçulugu ilçemizde gelistirmek ve yayginlastirmak istiyoruz. Bunun yaninda ilçemizde gelecek aylarda çesitli etkinliklerle ve festivallerle gençlerimize farkli bir gün yasatmayi hedefliyoruz” dedi.

Konusma yapan Ilçe Kaymakami Sükrü Yildirim ise “Geleneksel sporlarimiza bu sekilde sahip çikilmasi güzel bir olay. Çarsamba Belediyemizin bu ve buna benzer alanlarda etkinlikler yapacagini düsünüyorum. Etkinlikte emegi geçenlere sükranlarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

Program konusmalarin ardindan fotograf çekimi ile birlikte son buldu.
Kaynak: İHA