Karadeniz'in Yeni Gözdesi Elevit Yaylasi Ziyaretçilerine Adeta Nefes Oluyor

Karadeniz Bölgesi'nde huzur, sessizlik ve yesili arayanlarin yeni adresi Elevit Yaylasi ilgi görüyor Ziyaretçilerden Tayfun Ökmen: 'Ilk defa geldik. Güzel ve dinlenmek için iyi bir ortam. Hem dinleniyoruz hem de stresimizi burada atiyoruz' Fizik ögretmeni Ufuk Altop 'Yavas yavas normallesmeye baslayinca biz de buralara kaçtik. Buralara gelip nefeslenmeye çalisiyoruz'

FIKRET DELAL - Karadeniz Bölgesi'nde huzur, sessizlik ve yesili arayanlarin yeni adresi Elevit Yaylasi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadelede kademeli normallesme sürecinde dogal ortamiyla ziyaretçilerine adeta nefes oluyor.

Kaçkar Daglari'nin eteklerinde deniz seviyesinden 1800 metre yükseklikteki yayla, yesil dogasi, endemik bitki örtüsü ve faunasiyla son dönemde pek çok ziyaretçinin turistlik amaçli ilgi gösterdigi özel yerlerden biri olarak ön plana çikiyor.

Kademeli normallesme sürecinde ilginin daha da arttigi Elevit Yaylasi, özellikle il disindan gelenlerin tercihleri arasinda yer aliyor. Iki derenin kesistigi bölgede buluan yayla, dogal güzellikleri ve essiz manzarasi ile ziyaretçilerini büyülüyor.

Esi ile Kastamonu'dan gelen Elif Ökmen, AA muhabirine, ilk defa Elevit Yaylasi'ni gördügünü ve çok begendigini söyledi.

Ferahlamak için gezmeye çiktiklarini belirten Ökmen, "Çok iyi geldi. Burasi çok güzel ve sahane. Bu güzel yerleri herkes gelip görmeli." dedi.

Tayfun Ökmen de salgin döneminde yogun sekilde çalistiklarini ifade ederek, "Devletimize ve vatandasimiza yararli olmaya çalistik. 3-4 günlük bir firsatimiz olunca da buralara geldik. Sosyal medyadan buralari takip ediyorduk. Ilk defa geldik. Güzel ve dinlenmek için iyi bir ortam. Hem dinleniyoruz hem de stresimizi burada atiyoruz. Bizim için iyi oldu. Mutluyuz. Enerji depoladiktan sonra tekrar görevimize dönecegiz." diye konustu.

Fizik ögretmeni Ufuk Altop da salgin döneminde çevrim içi dersin kendileri için çok zor oldugunu dile getirerek, "Sürekli kapali ortamda konusmak bir ögretmen için çok zor oluyor ve ögrencileri de görememek bizim için de sikici. Yavas yavas normallesmeye baslayinca biz de buralara kaçtik. Buralar çok güzel. Buralara gelip nefeslenmeye çalisiyoruz. Herkesin buralara gelip gezmesini öneririm." ifadelerini kullandi.

- Dügün fotografçilari için de essiz imkanlar sunuyor

Dügün fotografçisi Oguz Serin de kademeli normallesmede yogunluk oldugunu söyledi.

Bir hafta önceden randevulari almaya basladiklarini belirten Serin, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin her bir yerinden gelin ve damatlar geliyor. Özellikle Çamlihemsin'in yükseklerinde bulut denizleri oluyor. Gito ve Huser Yaylasi'nda olsun. Sirf onun için gelenler oluyor. Oralarin da belli saatleri oluyor. Biz önce bir drone uçuruyoruz. Drone ile bakiyoruz, bulut denizi varsa arabayla oraya çikiyoruz. Daha sonra gelin ve damada fotograf çekiyoruz. Onlar da bundan dolayi çok mutlu oluyor. Müthis bir dogamiz var. Gelin ve damatlar bundan dolayi çok sanslilar."

Dügün fotografi çektiren gelin Zeynep Balsüzen de salginda birçok insanin zor durumda kaldigini ve kendilerinin de nisan dönemine denk geldigini söyledi.

Dogada fotograf çekilmenin bambaska bir duygu oldugunu dile getiren Balsüzen, "Dogayi ve yesili seviyoruz. Böyle bir konsept tercih ettik. Stüdyo fotograflarinin da bir agirligi ve güzelligi oluyor ama dogada fotograf çektirmek daha güzel oluyor." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA