Akademisyenlerin Hizmet Verdigi Ilk Aile Sagligi Merkezi Açildi

Bursa Uludag Üniversitesi Tip Fakültesi Aile Hekimligi Anabilim Dali bünyesinde hizmet vermeye baslayan ilk "Egitim Aile Sagligi Merkezi" Nilüfer’de açildi.

Akademisyenlerin Hizmet Verdigi Ilk Aile Sagligi Merkezi Açildi
Saglik Bakanligi Bursa Uludag Üniversitesi 36 No’lu Aile Sagligi Merkezi’nin açilis törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ekrem Kaya, Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Uzm. Dr. Mustafa Çetin, Nilüfer Ilçe Saglik Müdürü Dr. Ahmet Timur, Bursa Tabip Odasi Baskani Doç. Dr. Alparslan Türkkan, akademisyenler ve idarî personel katildi.

Programda konusan Rektör Kilavuz, merkezin yaklasik bir yildir faaliyette oldugunu, ancak pandemi sebebiyle resmî bir açilis töreni gerçeklestiremediklerini vurguladi.

Merkezde yaklasik bir yil zarfinda toplam 30 bin hastaya muayene, asi, izlem gibi çesitli koruyucu ve tedavi edici saglik hizmeti sunduklarinin altini çizen Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Aile Hekimligi Anabilim Dali’nda görev yapan arastirma görevlilerinin merkezde çok daha kaliteli bir egitim hizmeti alabileceklerini vurguladi. Kilavuz, “Arastirma görevlilerimiz, üniversitemizde ve hastanemizde en iyi sekilde yetistiriliyor. Ancak burada halkla iç içe olmalari, sahayi tanimalari, saglik hizmetinin bir parçasi olmalari ve arastirma faaliyetlerine katilmalari daha donanimli aile hekimligi uzmanlarinin yetismelerine vesile oluyor. Ayrica tip fakültesi ögrencilerimiz egitim-ögretim süreci içerisinde bulunan aile hekimligi uygulama stajlarini da burada yapiyorlar. Bu hizmetin ortaya çikmasinda emegi bulunan herkese tesekkür ediyorum. Merkezimizin sehrimize, üniversitemize ve halkimiza hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ise Bursa Uludag Üniversitesi’ne bagli olarak kendi ilçelerinden böylesine özel bir merkezin hizmete açilmasindan büyük bir memnuniyet duyduklarini söyledi.

Üniversite ile is birliklerinin uzun yillardir devam ettigine isaret eden Turgay Erdem, "Bundan sonra da desteklerimiz artarak devam edecek. Saglik, hepimiz için çok önemli. Özellikle yasadigimiz süreçten sonra sagligimizin ve saglikçilarimizin kiymetini daha iyi anladik. Burada verecekleri hizmetlerden dolayi akademisyenlerimize simdiden tesekkür ediyor, hayirli olmasini diliyorum” açiklamasinda bulundu.

BUÜ Tip Fakültesi Aile Hekimligi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Yesim Uncu da, aile hekimliginin insani, ailesi, yasadigi toplum ve çevresi ile bir bütün olarak ele alan tek tip disiplini oldugunu söyledi.

Halkin içerisinde saglik hizmetleri verecek bir merkezde çalisacak olmalarini çok kiymetli bulduklarini kaydeden Uncu, destek veren herkese tesekkürlerini iletti.

Törenin ardindan Aile Sagligi Merkezi’ni gezen davetliler verilen hizmetler hakkinda yetkililerden bilgi aldi.
Kaynak: İHA