Türk Kizilay, Izmir'de Vekaletle Kurban Kesim Kampanyasini Tanitti

Türk Kizilay Izmir Sube Baskani Kerem Fahri Baykalmis, Kizilay'in Türkiye dahil 21 ülkede toplam 150 bini askin hisselik kurban kesmeyi hedefledigini bildirdi.

Baykalmis, Konak'taki Kizilay binasinda düzenledigi basin toplantisinda, Kizilay'in vekaletle kurban kesim kampanyasini geleneksel hale getirdigini belirtti.

Hayirseverlerin vekaletleriyle yurt içi ve yurt disinda milyonlarca ihtiyaç sahibine ulasmayi hedeflediklerini aktaran Baykalmis, sunlari kaydetti:

"Kurban Bayraminin dayanisma ve yardimlasma ruhunu dünyanin farkli cografyalarinda da yasatacak Kizilay, Türkiye dahil 21 ülkede toplam 150 bini askin hisselik kurban kesmeyi hedefliyor. Kizilay vekalet bedellerini ise yurt içi ve yurt disi için 1050 lira olarak belirledi. Yurt disindan vekalet vermek isteyenler ise 125 dolar veya 105 avro bedel karsiliginda bir hisselik vekaletini Kizilay'a verebilecek."

Baykalmis, kurbanlari din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulundugu ortamda dini kurallara uygun bir sekilde, hijyenik ortamlarda, vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, bayramin ilk 3 günü kesilecegini bildirdi.

Türk Kizilay'in, hayirseverlerin kurban vekaletlerini https://www.kizilayizmir.org.tr/bagis-yap/kurban-bagisi-kampanyasi/28 internet adresinden de verebilecegini kaydetti.

Kaynak: AA