Sakarya'daki Cinsel Istismar Davasinda Yargilanan Saniga 10 Yil 5 Ay Hapis Cezasi

Sakarya'nin Akyazi ilçesinde kiz çocuguna cinsel istismarda bulundugu iddiasiyla tutuklanan ve bir tarikatin sözde lideri oldugu belirtilen E.F.S, "zincirleme sekilde çocugun cinsel istismari" suçundan 10 yil 5 ay hapis cezasina çarptirildi.

Sakarya'daki Cinsel Istismar Davasinda Yargilanan Saniga 10 Yil 5 Ay Hapis Cezasi
Sakarya 1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, sanik E.F.S. tutuklu bulundugu cezaevinden, magdurun ailesi ise bulunduklari ilden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Taraf avukatlari salonda hazir bulunurken, sivil toplum kurulusu temsilcileri de durusmayi izledi.

Celse arasinda gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardindan esas hakkindaki mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanigin "zincirleme sekilde çocugun cinsel istismari" suçundan cezalandirilmasini, "çocuga karsi kisiyi cinsel amaçli hürriyetinden yoksun kilma" suçundan ise beraatini istedi.

Söz alan magdurun annesi ve babasi, mütalaaya diyecek bir seylerinin olmadigini belirterek, sikayetlerinin devam ettigini kaydetti.

Müsteki avukatlari da ceza yönündeki mütalaaya kismen katildiklarini, beraate yönelik görüse katilmadiklarini ifade ederek, sanigin üst sinirdan cezalandirilmasini istedi.

Söz verilen sanik E.F.S, suçlamalari ve iddialari kabul etmedi. Sanik avukatlari da müvekkillerinin beraatini ve tahliyesini talep etti.

Kararini açiklayan heyet, "zincirleme sekilde çocugun cinsel istismari" suçundan 10 yil 5 ay hapis cezasina çarptirdigi sanik E.F.S'nin, "çocuga karsi kisiyi cinsel amaçli hürriyetinden yoksun kilma" suçundan beraatine ve tutukluluk halinin devamina hükmetti.

- Durusma sonrasi açiklama

Durusma sonrasi adliye önünde açiklama yapan Saadet Ögretmen Çocuk Istismari ile Mücadele Dernegi (UCIM) Genel Baskani Saadet Özkan, bir çocugun cinsel istismarciya karsi sesini çikardigini söyledi.

Sanigin 10 yil 5 ay hapis cezasi almasina deginen Özkan, "Çocuklar vatandir diye çiktigimiz bu yolda bu cezayi yeterli bulmuyoruz. Bu davanin pesinde olacagiz." dedi.

Dernegin avukati Mine Rana Kahramanoglu da kararin hukukçulari memnun etmedigini, sürecin takipçisi olacaklarini kaydetti.

- Süreç

Sakarya'nin Akyazi ilçesinde jandarma ekipleri, 12 yasindaki kiz çocuguna cinsel istismarda bulundugu ihbari üzerine E.F.S'yi Kuzuluk Mahallesi'nde bir evde gözaltina almis, süpheli sevk edildigi hakimlikçe 2 Eylül 2020'de tutuklanmisti.

Sakarya Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanarak 1. Agir Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanigin "zincirleme sekilde çocuklarin cinsel istismari" ile "çocuga karsi kisiyi cinsel amaçli hürriyetinden yoksun kilma" suçlarindan cezalandirilmasi talep edilmisti.

Kaynak: AA