ING Türkiye, 300 Milyon Avro Tutarinda Sürdürülebilirlik Baglantili Sendikasyon Kredisi Sagladi

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz: 'Sürdürülebilir ve sorumlu bankacilik temelleri üzerine insa edilen is modelimiz ile ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirlige öncelik veriyor ve sürdürülebilirligi tüm is yapis biçimimize yön veren bir anlayis olarak görüyoruz'.

ING Türkiye, bankanin sürdürülebilirlik baglantili ilk islemi olma özelligi tasiyan 300 milyon avro tutarinda sendikasyon kredisine, 11 ülkeden 22 bankanin katilimiyla imza atti.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, ING N.V. ve Emirates NBD Capital Limited’in sürdürülebilirlik koordinatörü, Emirates NBD Capital Limited'in islem koordinatörü ve Emirates NBD Bank (P.J.S.C.)'nin ajan banka olarak görev aldigi isleme kreditörler tarafindan gelen talep, bankanin hedefledigi tutarin yüzde 111'i seviyesine ulasti.

ING Türkiye, dis ticaretin finansmaninda kullanilmak üzere 269 milyon avro ve 37 milyon dolar olarak toplam 300 milyon avro tutarinda sürdürülebilirlik baglantili sendikasyon kredisi anlasmasina imza atti.

Dis ticaretin finansmani amaciyla kullanilacak 367 gün vadeli sendikasyon kredisinin maliyeti "Libor+yüzde 2,50" ve "Euribor+yüzde 2,25" olarak gerçeklesti.

ING Türkiye, sendikasyon kredisi için üç sürdürülebilirlik performans kriteri belirleyerek yurt disi borçlanmasini da bankanin stratejisine uyumlu hale getirdi. Bankanin sagladigi sürdürülebilirlik baglantili kredilerin artirilmasi, elektrik tedarikinde yenilenebilir kaynaklarin payinda artis ve kadin çalisan orani dengesinin korunmasindan olusan performans kriterlerine ulasilmasi durumunda, sendikasyon kredisinin maliyetlerinde iyilestirme saglanacak.

- "Bankacilik sektörünün dönüstürücü gücüne inaniyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, "Sürdürülebilir ve sorumlu bankacilik temelleri üzerine insa edilen is modelimiz ile ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirlige öncelik veriyor ve sürdürülebilirligi tüm is yapis biçimimize yön veren bir anlayis olarak görüyoruz."ifadesini kullandi.

ING olarak, sürdürülebilir bir dünya hedefinde bankacilik sektörünün dönüstürücü gücüne inandiklarini belirten Gökgöz, sunlari kaydetti:

"Finansal piyasalari da etkisi altina alan salginin getirdigi zorluklara ragmen Türk ekonomisine kazandirilan bu yeni kaynak, ING Türkiye’ye ve Türk bankacilik sektörüne olan güveni bir kez daha ortaya koyuyor. Ticaretin finansmaninda müsterilerin farkli ihtiyaçlarina en uygun çözümleri, en iyi imkan ve firsatlarla sunmak için çalisiyoruz. Bankamizin sürdürülebilirlik baglantili ilk sendikasyon kredisi olma özelligini tasiyan bu islemle saglanan kaynak da ayni amaç dogrultusunda kullanilacak. Müsterilerimizin finansal ihtiyaçlarina daha kapsamli bir çesitlilikte yanit vererek yerel ve küresel rekabette her zaman bir adim önde olmalarini saglamaya devam edecegiz."

Kaynak: AA