IBB, Fransiz Kalkinma Bankasi Ile 93 Milyon Avro Borç Için Anlasti

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB), Fransiz Kalkinma Bankasi (AFD) ile 93 milyon avroluk kredi ön protokolü imzaladi.

IBB'den yapilan açiklamaya göre, yapimina 2016'da baslanan ve 1 Ocak 2021'de ilk etabi açilan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hatti’nin, Eminönü-Cibali arasinin tamamlanmasi için IBB ile AFD arasinda 93 milyon avroluk kredi ön protokolüne imza atildi.

Hattin Balat'taki merkez santiyesinde düzenlenen imza töreni, IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Fransa'nin Istanbul Baskonsolosu Olivier Gauvin ve AFD Operasyonlardan Sorumlu Icra Direktörü Jean Pierre Marcelli'nin katilimiyla gerçeklestirildi.

Marcelli, AFD'nin sehirlerin mali özerkligini destekledigini belirterek, "AFD, su ana kadar IBB'nin toplamda 450 milyon avro tutarinda 5 ulasim projesini finanse etmistir. AFD, ayrica Marmara Denizi’ndeki müsilaj krizine çözüm bulabilmek için IBB ile is birligine hazirdir." ifadelerini kullandi.

IBB Baskani Imamoglu da krediyi çok uygun maliyetle sagladiklarini ifade ederek, finansmanin 2 yil geri ödemesiz ve 10 yil geri ödemeli olmak üzere toplam 12 yil vadeli oldugunu bildirdi. Imamoglu, tramvay hattinin Cibali-Eminönü arasindaki kismini da Aralik 2022'de açacaklarini kaydetti.

Kaynak: AA