Resim Ögretmeni Olmak Istiyordu, Ressam Oldu Köyde Sergi Açti

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 49 yasindaki Songül Pampal’in tuval üzerine yaptigi resimlerden olusan sergiyi köyde bulunan okul bahçesinde açti.

Resim Ögretmeni Olmak Istiyordu, Ressam Oldu Köyde Sergi Açti
Songül Pampal Kahramanmaras’in Andirin ilçesinde lise egitimini tamamladiktan sonra girdigi üniversite sinavinda resim ögretmenligi bölümünü kazandi. Ancak ailesi o yillarda izin vermedigi için üniversiteye gidemeyen Pampal daha sonra evlilik yaparak Kadirli ilçesine bagli Yusufizzettin köyüne yerlesti. Yillar içerisinde hep içinde uhde kalan resim yapma yetenegini geçtigimiz yil arkadaslarinin da tesvikiyle köy evinde yasayan Songül Pampal tuval üzerine resim yapmaya basladi.

Doga, manzara, günlük yasam, köy ve insan manzarali temali su ana kadar 150 civarinda resim yapan Pampal, Andirin ilçesinde de kisisel sergi açti.

Herhangi bir egitim almadan yaptigi resimleri çok begenilen Songül Pampal, hem bu resimlerini göstermek hem de köy kadinlarina örnek olmak için ikinci sergisini ise yasadigi köy olan Yusufizzettin köyünde köy okulunun bahçesinde açti. Kendisine destek olan ve tesvik eden arkadaslari ve komsulari sayesinde bir tutkusunu yeniden yasamaya basladigini belirten Pampal, "En çok resim ögretmeni olmak istiyordum. Ancak abilerim o dönemde üniversiteye gitmeme izin vermedi. Resim ögretmenligini de kazanmistim ama kismet olmadi. Resim ögretmeni olmak istiyordum, ressam oldum. Resim yapmaya geçtigimiz yil basladim. Bu süre zarfinda yaptigim resimlerle Andirin ilçesine kisisel bir sergi de açtim. Resimlerimi görüp begenenler oldu. Isviçre’de yasayan bir Türk yazarin kitap kapagi olarak da bir resmim satildi. Çok mutluyum. Su anda da köyümde bir sergi açtim. Bu sergide 30’un üzerinde resim var. Resimlerimi almak isteyenlerde oluyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA