CHP'den 189 Maddelik 'Hak, Hukuk, Adalet Yargi Paketi' Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Istanbul Milletvekili Ibrahim Kaboglu, “Bizim kuskusuz hazirladigimiz metinlerle demokratik hukuk devleti yolunda, güçlendirilmis parlamenter rejim gereginde yaptigimiz çalismalari da hedef olarak almak suretiyle yer alan adil yargilanma hakkinin asgari gereklerinin nasil yasal düzenlemeye yansiyabileceginin örnegini ortaya koymaya çalistik. Yeri bir anayasa istiyoruz, bunun için çok çalisiyoruz” dedi.

CHP'den 189 Maddelik 'Hak, Hukuk, Adalet Yargi Paketi' Teklifi
CHP milletvekilleri TBMM’de basin toplantisi düzenleyerek hazirladiklari 189 maddelik ‘Hak, Hukuk, Adalet Yargi Paketi’ni açikladi.

Istanbul Milletvekili Ibrahim Kaboglu, SODAD Baskani Avukat Kemal Akkurt, Ankara Barosu TODAM Baskani Dogan Erkan ve Hukukçu Dayanismasi Grubu Temsilcisi Avukat Ebru Bese’nin de temsilci olarak basin toplantisina katildigini belirtti.

Kaboglu, 20 örgüt ve 65 uzman katilimiyla hazirladiklarini belirterek, önerilerde imzasi bulunan kisiler arasinda görevde bulunan hakim ve savcilarin oldugunu belirtti.

Kaboglu, 27 maddelik 4. Yargi Paketi’ne deginerek, “Idare nezdinde 60 günlük yanit süresinin 30 güne indirilmesi hepimiz olumlu diyoruz. Ama kamu görevlilerinin nasil atandiklarini biliyoruz, nasil atanmalari gerektigini de öneriyoruz. Konuya genis açidan bakmak gerekir. Bizim kuskusuz hazirladigimiz metinlerle demokratik hukuk devleti yolunda güçlendirilmis parlamenter rejim gereginde yaptigimiz çalismalari da hedef olarak almak suretiyle yer alan adil yargilanma hakkinin asgari gereklerinin nasil yasal düzenlemeye yansiyabileceginin örnegini ortaya koymaya çalistik. Yeni bir anayasa istiyoruz, bunun için çok çalisiyoruz. Eger biz yeni anayasa isteginde içte tutarli isek, Adalet ve Kalkinma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi için de geçerlidir, yürürlükteki anayasaya saygi göstermek durumundayiz” diye konustu.

Kaboglu, 12 ayri metin hazirladiklarini belirterek, 27. yasama yilinda devleti temsil ve yürütmenin tek kisinin yönettigi anayasal düzenin karsisinda bulunmalari nedeniyle her konuyu ayri ayri düzenlediklerini kaydederek, Anayasa ve Içisleri ve Plan ve Bütçe Komisyonlari’na sevk edildigini kaydetti.

Kaynak: İHA