Saglik Çalisanlari Bu Yil Babalar Günü'nü Asi Polikliniklerinde Geçiriyor

SBÜ Izmir Dr. Suat Seren Gögüs Hastaliklari ve Cerrahisi Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekim Yardimcisi Uzman Doktor Ferhat Demirci: 'Salgin sürecinde azalan vaka sayilari nedeniyle umutlu bir sene geçiriyoruz. Önümüzdeki sene maskesiz ve çocuklarimizi koklayarak ve sarilarak bir Babalar Günü geçirmeyi temenni ediyoruz' Saglik memuru Fatih Söngüt: 'Çocuklarimla zaman geçirmeyi çok özledim. Halkimizin asilama konusunda ilgisi böyle devam ederse bu hastalik bitecek. Asimiz var, asilanacak insan var. Biz bu salgini bitirecegiz'

TEZCAN EKIZLER - Izmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini ile mücadelede ön saflarda yer alan saglik çalisanlari, Babalar Günü'nü çocuklarindan uzak, bu kez hastanelerin asi polikliniklerinde geçiriyor.

Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasinin tespit edildigi 2020 yilinin Mart ayindan bu yana hastanelerin yogun bakim servisleri ve filyasyon ekiplerinde görev yapan saglik çalisani babalar, ikinci kez çocuklarindan uzak Babalar Günü geçirmenin üzüntüsünü yasadi.

Saglik Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Izmir Dr. Suat Seren Gögüs Hastaliklari ve Cerrahisi Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde görevli 1400 saglik personelinden 350 saglik çalisani baba, yogun bakim servisi ve asi poliklinigindeki mesailerine devam ediyor.

Sabahin erken saatlerinde mesaiye baslayan saglik çalisanlari, vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi asilama sürecinde gece geç saatlere kadar görev yapiyor.

Çocuklarinin Babalar Günü kutlamalarini bu yil da cep telefonlariyla konusarak kabul etmek zorunda kalan saglik çalisani babalar, tedbirler ve asilamayla gelecek sene Babalar Günü'nü daha rahat kutlayacaklarina inaniyor.

- "Salgin sürecinde azalan vaka sayilari nedeniyle umutlu bir sene geçiriyoruz"

Hastanenin bashekim yardimcisi Uzman Doktor Ferhat Demirci, AA muhabirine, salginin çiktigi ilk günden bu yana saglik çalisanlari olarak yogun mesai harcadiklarini söyledi.

Salginla mücadele sürecinde çocuklariyla vakit geçiremedigini belirten Demirci, "Daha önce hastalarimizi yogun bakimlarda tedavi etmenin yogunlugunu yasarken artik koruyucu tip anlaminda asilama mesaimiz devam ediyor. Bakanligimiz canhiras bir çalisma göstererek asi tedarikini tamamladi. Halkimiz da asilanmaya yogun ilgi gösteriyor. Salgin sürecinde azalan vaka sayilari nedeniyle umutlu bir sene geçiriyoruz. Önümüzdeki sene maskesiz ve çocuklarimizi koklayarak ve sarilarak bir Babalar Günü geçirmeyi temenni ediyoruz. Artik umutlu bakiyoruz. Insallah tüm hastalarimiz iyilesir." diye konustu.

- "Biz bu salgini bitirecegiz"

Saglik memuru Fatih Söngüt de daha önce Kovid-19 Yogun Bakim Servisi'nde görev aldigini, vaka sayilarinin azalmasiyla asi polikliniginde salginla mücadeleye devam ettigini söyledi.

Asilanma ve uyulan tedbirlere bagli olarak vaka sayisinin azalmasinin kendisini çok mutlu ettigini dile getiren Söngüt, "Çocuklarimizdan uzak en son Babalar Günü'nü yasayacagimi umuyorum. Çocuklarimla zaman geçirmeyi çok özledim. Halkimizin asilama konusunda ilgisi böyle devam ederse bu hastalik bitecek. Asimiz var, asilanacak insan var. Biz bu salgini bitirecegiz." seklinde konustu.

Saglik memuru 55 yasindaki Mehmet Inan da 35 yil ayni hastanede görev yaptigini, 2 senedir de Babalar Günü'nü çocuklarindan uzakta geçirdigini anlatti.

Ailecek Kovid-19 hastaligi geçirdigini belirten Inan, "Saglik çalisanlari yogun mesai sürecinde sevdiklerinden uzak kaldi. Bizi bu süreçte en mutlu eden olay vatandaslarimizin asilamaya önem göstermeleri ve buna bagli olarak vaka sayilarinin azalmasi. Bazilari asilanmayla ilgili olumsuz seyler söylüyor, vatandaslarimiz bunlara inanmasin. Mutlaka herkes asi olmali." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA