Ispartaray Projesi Için Bakanlik Fizibilite Çalismasi Baslatti

Isparta Belediyesi’nin hayata geçirmek istedigi Ispartaray projesi için Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’ndan kente gelen heyet, fizibilite çalismasi baslatti.

Ispartaray Projesi Için Bakanlik Fizibilite Çalismasi Baslatti
Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in kentteki ulasim sorununu çözme adina, seçim döneminde vaat ettigi projelerin basinda Ispartaray geliyor. Baskan Basdegirmen’in vizyon projelerinden birisi olan Ispartaray ile Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu yakindan ilgileniyor. Bu kapsamda Ulastirma Bakanligindan sehre gelen bir heyet Ispartaray projesi için fizibilite çalismasi baslatti. Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in baskanliginda yapilan toplantida Ispartaray projesi ile ilgili fikir alisverisinde bulunuldu.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Karaismailoglu’nun Ispartaray Projesini uygulanabilir olarak gördügünü belirten Belediye Baskani Basdegirmen, “Amacimiz Isparta’ya kalici bir eser birakmak, memleketimize faydali hale getirmek” dedi.

“Bakanligimiz konuyla çok ilgilendi”

Tren Garina yapilacak Millet Bahçesindeki canliligi daha ileri noktaya tasimak istediklerini belirten Baskan Basdegirmen, “Yeni Çünür ve Istanbul yolundaki eski Gülkent Devlet Hastanesinin bulundugu alan bizim genisleme alanimiz. O bölgede 5 sene içerisinde 50 bin insan yasayacak. Bu projemizle canliligi oraya da tasiyacagiz” dedi.

Basdegirmen, “Sehrimiz bir tek ana arter üzerinde takilmis kalmis. Keçiborlu, Gönen, Mehmet Tönge, üniversite yönünden gelen tüm araçlar Mimar Sinan Caddesinden geçiyor. Seçim dönemindeki sözümüzden birisi alternatif demiryolu ile üniversitedeki KYK’ya gidebilmekti. Bu bölgede yerlesim de çogaldi. KYK 8 bin kisilik oldu. 1002 konutluk TOKI’nin ihalesi yapildi, önümüzdeki ay temeli atilacak. 1500 konutluk TOKI yapilmasi için eski hastanenin yikimina basladik. Büyük ovanin ilerisinde kalan üniversiteden sonraki kisim bizim genisleme alanimiz. Su an o bölgede ortalama 25 bin insan yasiyor, 5 sene sonra oradaki nüfus 50 bine ulasacak. Yani sehrimizin 5’te biri. Amacimiz 50 bin insanimizi rantabil sekilde bu hat üzerinde dagitabilmemiz. Elektrikli tren hattimizi açabilmemiz. Bakanligimizdan gelerek bu konuya gösterdiginiz hassasiyetten dolayi tesekkür ediyorum. Sayin bakanim konuyla çok ilgilendi. 10 gün içerisinde sizler buraya geldiniz” görüslerinde bulundu.

“50 bin kisi için altyapi hazirliyoruz”

Ispartaray projesini yaparak, seçim döneminde verdikleri bir sözü daha yerine getirmeyi hedeflediklerini belirten Baskan Basdegirmen, “Bizim sehrimizin sorunu gelecegi görmeden beklemek. Ama biz bu projeyi yaparsak, Isparta’ya uzun yillar hizmet veririz” diye konustu.

Basdegirmen, yeni yerlesim bölgelerinin yagmur suyu, kanalizasyon, içme sulari altyapi çalismalarina baslandigini belirterek, “50 bin kisinin yasayabilecegi bir sekilde altyapi hazirliyoruz. Amacimiz, iyi bir proje, iyi bir degerlendirmeyle bu çalismalari vatandasimizin hizmetine sunmak” dedi.

Gerçeklestirilen çalismalar çerçevesinde Ispartaray Projesi ile ilgili fizibilite çalismasi yapilacak. Ortaya çikacak fizibiliteyle Ispartaray’a start verilecek.
Kaynak: İHA