Bankaciyken Hobi Olarak Basladi, Antalyalilari Cag Kebabi Lezzetiyle Bulusturdu

Bankaciyken hobi olarak evinde yaptigi cag kebabini birkaç kez tatile geldigi Antalya’daki potansiyeli görüp sektöre çeviren mütesebbis, simdi iki restoranla Antalyalilari çag kebabi lezzetiyle bulusturuyor.

Bankaciyken Hobi Olarak Basladi, Antalyalilari Cag Kebabi Lezzetiyle Bulusturdu
Antalya’da is dünyasinin ugrak yeri Halis Erzurum Cag Kebap restoranin ilk subesini 2008 yilinda Akdeniz Sanayi sitesi içerisinde açan Murat Dagasan, ikinci adres olarak 2015 yilindan bu yana Uncali Mahallesi’nde Antalyalilara hizmet veriyor. Ürünlerinin tamaminin özel olarak Erzurum’dan geldigini ifade eden Murat Dagasan, “Tuzu Kars’tan, baharati Istanbul’dan geliyor. Kaliteli etimize muhabbet otumuzu katiyoruz. Lezzetimizin sirri burada. Misafirlerimiz eti bilen ve eti seven insanlar. Bu is hile kabul etmez” dedi.

Cag kebabina hobi olarak basladigini kaydeden Murat Dagasan, “Cag kebap benim meslegim degildi aslinda hobi olarak basladim. Izmir’de bankada çalisiyordum. Antalya’ya sadece tatile geliyordum. Ama cag kebap sevdam vardi. Her hafta sonu mutlaka yapardim. Buraya tatile gelip giderken böyle bir isletmenin eksikligini hissettim ve 2008 yilinda istifa ederek, Akdeniz Sanayi içerisinde bulunan ilk dükkanimda ise basladim” diye konustu.



Antalya damak tadina uygun lezzet

Antalya’nin bu lezzeti sevdigini ve begendigini ifade eden Murat Dagasan, “Antalya’da insanlar et konusunda biraz daha seçici. Ilk aylar biraz sikinti çektik ama sonra iklimin sicak olmasindan dolayi etimizi degistirdik. Kuzu budundan yapmaya basladik. Dag hayvani tercih ediyoruz, eti daha lezzetli. Kendimize özel ve Antalya damak tadina uygun özel bir cag kebap çikardik. Begendiler” ifadelerini kullandi

Tuz Kars’tan baharatlar Istanbul’dan

Lezzetlerinin sirrinin emek oldugunu dile getiren Murat Dagasan, “Severek yaptigimiz isimizde kaliteli et ve emek en önemli ilkelerimiz. Içerisine muhabbet otu katiyoruz. O da ayri bir lezzet veriyor. Etin sinirlerinin tamamini aliriz. Tuzumuz Kars’tan gelir, baharat Istanbul’dan gelir. Bu isin en iyisini yapmak için çabaliyoruz” dedi.



“Cag kebap bir kültürdür”

Cag kebabin bir kültür oldugunu kaydeden Murat Dagasan, “Et bir kültürdür ama cag kebap ayri bir kültürdür. Kaliteli ve temiz et yiyorsunuz. Bunun özelligi o. Eti bilen ve eti seven insanlar buraya gelir. Buradaki ilk amaç karin doyurmak degil, kaliteli lezzetli ve güzel bir et yemek. Pisirilmesi, soslamasi, bekletilmesi asiri özen istiyor. Hile kabul etmez” seklinde konustu.

Müsteri portföylerinin çok genis oldugunu da belirten Murat Dagasan, her müsterinin kendileri için çok degerli ve önemli oldugunu ayrica kentin ileri gelenlerinin de kendilerini tercih etmesinden ötürü memnun olduklarini söyledi.

Murat Dagasan, “Etin en lezzetli hali cag kebabinin, özellikle de bizde herkesin tatmasini istiyorum” dedi.



“Diyet yapanlar gönül rahatligiyla tüketebilir”

Diyet yapanlarin gönül rahatligiyla tüketebilecegini de kaydeden Murat Dagasan, “Kuzu etinden yaptigimiz için kuzu eti hafiftir. Ayrica, but tarafini kullanmamizin sebebi yagli olmamasidir. Özellikle diyabet, tansiyon hastasi müsterilerimiz var. Gönül rahatligiyla yiyebilirler. Simdiye kadar bununla ilgili bir sorun olmadi” seklinde konustu.



“20- 25 tane cag talep eden müsterilerimiz var”

Cag kebabinin ocakta caga takilarak ve kesilerek sicak servis edildigini ifade eden Murat Dagasan, “Ocakta kesilen etler, müsterinin istegine göre pisirilir. Az ya da çok pismis olarak. Cag kebabinin en önemli özelligi porsiyon olayi yoktur. Bir taneyle baslarsiniz, misafirlerimiz ‘tamam’ diyene kadar sürekli gider. 20- 25 tane talep eden müsterilerimiz de var” dedi.

Cag kebapta paket servisini tavsiye etmediklerini de söyleyen Murat Dagasan, yemekten sonra tatli olarak Erzurum yöresine ait kadayif dolmasi yaptiklarini ve ürünlerinin tamaminin Erzurum’dan geldigini ifade etti.



“Mottomuz ‘Etin en lezzetli hali’”

Mottolarinin “Etin en lezzetli hali” oldugunu kaydeden Murat Dagasan, “Cag kebabi bir kültür yavas yavas Türkiye’ye yayiliyor. Antalya’da 13 senedir bu isi yapiyorum, çok memnunum. Insanlarin bunu bir kez bile olsa tatmasini istiyorum. Farki göreceklerini iddia ediyorum. Mottomuz bir misafirimizin söyledigi bir sözdü. Burada yemek yerken arkadasina cag kebabimizi anlatirken ’Etin en lezzetli hali’ dedi.

Biz de bu sözü sloganimiz yaptik. Etin en lezzetli halini tatmalarini Halis Erzurum Cag Kebaba bekliyorum. Bundan vazgeçemeyeceklerinden eminiz. Akdeniz Sanayi ve Konyaalti Uncali Mahallemizde bulunan restoranimizda hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA