Türk Kizilay Havza Temsilciliginden Vekaleten Kurban Bagisi Açiklamasi

Türk Kizilay Havza Temsilcisi Ömer Faruk Çörekçioglu, "Kurban Bereketini Yil Boyu Yasatiyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganiyla baslatilan vekaleten kurban bagisi kampanyasinda 2021 yili için kurban vekalet bedelinin yurt içinde 1050 TL, yurt disinda ise 125 dolar veya 105 avro olarak belirlendigini ve vekaleten kurban bagislarinin kabulüne baslandigini açikladi.

Çörekçioglu, yaptigi açiklamada, bu yil da hayirsever vatandaslardan gelen kurban bagislarini kabul ettiklerini, bagislar ile kesilen kurbanlardan elde edilen etlerin yil boyunca konserve olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulastirildigini vurguladi.

Bu yil Havza'da ramazan ayinda 435, yil boyunca da 625 olmak üzere bin 70 konserve kurban eti dagitimi gerçeklestirdiklerini belirten Çörekçioglu, "Bu yil genel merkezimizce kurban bagis miktari yurt içinde 1050, yurt disi için 125 dolar veya 105 avro olarak belirlendi. Bagis yapmak isteyen vatandaslarimiz Türk Kizilay'in bagis hesaplarina bagislarini yatirabilirler. Simdiden tüm bagisçilarimiza ihtiyaç sahiplerimiz adina tesekkür ederim." diye konustu.

Çörekçioglu, vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaslarin bagislarini, 168 Kizilay Çagri Merkezi veya "kizilay.org.tr" internet adresinden, Tüm PTT islem merkezlerinin 2868 nolu Kizilay Posta Çeki hesabina, Kizilay mobil uygulamasindan ve ülke genelindeki tüm Kizilay subelerinden verebileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA